Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

KREATIVITET - TRADITIONELT & SPIRITUELT - 1:7
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Kreativitet-Traditionelt-&-Spirituelt

KREATIVITET - TRADITIONELT & SPIRITUELT - 1:7 (1 af 6)


Trangen til kreativitet er et grundlæggende behov - selvom mange tror, at det kun gælder mad, drikke, varme og sex.

KREATIVITET - TRADITIONELT & SPIRITUELT - 1:7 (1 af 6)

K R E A T I V I T E T

Traditionelt & Spirituelt

1:7

 

Af Erik Ansvang

 

 Kreativitet-Traditionelt-&-Spirituelt-01-Erik-Ansvang

Du kan frit downloade materialet "KREATIVITET - TRADITIONELT & SPIRITUELT - 1:7" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

 

K R E A T I V I T E T

TRADITIONELT & SPIRITUELT

1:7

 

HVORFOR KREATIVITET?

 

Kreativitet-Traditionelt-&-Spirituelt-01-01-Erik-Ansvang

 

Når man vil beskæftige sig med kreativitet, er det første spørgsmål, man stiller sig selv måske: Hvorfor overhovedet interessere sig for kreativitet? Kreativ, er det ikke bare noget, man er − eller ikke er? Ifølge den almindelige opfattelse er kreativitet et medfødt talent, der er forbeholdt de få heldige, som skæbnen har valgt ved en tilfældighed. Kreativitet skulle altså være en gave, man får ved fødslen − og måske er det korrekt, at skaberevnen er blandt de første fødselsdagsgaver, men spørgsmålet er, om det kun er få udvalgte, der er så heldige at få kreativitetens gave, eller om det er en egenskab, alle har med sig?

Psykologer oplyser, at trangen til kreativitet faktisk er en af de stærkeste drifter i ethvert menneske. Det er muligvis en overraskende information for de fleste, for det er en almindelig antagelse, at det kun er mad, drikke, varme og seksualitet, der hører til de grundlæggende behov, men kreativitet hører reelt til et af de vigtigste menneskelige behov. At det er sandt, kan man iagttage hos personer, hvis lyst til at udtrykke kreativitet modarbejdes.

Psykologer har påvist, at kreativt blokerede mennesker ofte er nedtrykte, negative og selvdestruktive. Når kreativ udfoldelse undertrykkes, opstår der en tilstand af utilfredshed og kedsomhed. Tilværelsen bliver passiv, formålsløs og stillestående. Det kreativt blokerede menneske mister evnen til aktivt at skabe sit eget liv og retter sig i stedet overdrevent efter andres forventninger, ønsker og værdier. Det kreativt blokerede menneske er som regel dybt optaget af, hvad andre tænker om det – hvad andre ønsker og forventer.

Resultatet af denne tilstand er frustration − og frustration skal have afløb. Ofte vil det blive i form af aggressioner og endda fysisk vold i ekstreme tilfælde. Den fysiske vold er slem nok, men endnu værre er det faktisk, at blokeringen af kreativiteten rammer selve grundlaget for livsglæden.

Denne nedbrydningsproces begynder som regel i den tidligste barndom. Barnets sanser, følelser og intellekt visner gradvis. Evnen til frit at bevæge tanken og opmærksomheden mistes lidt efter lidt. Den destruktive energi vendes efterhånden mod selve det kreative potentiale − mod den iboende skaberevne.

 

 Kreativitet-Traditionelt-&-Spirituelt-01-02-Erik-Ansvang

Artikel-Kreativitet-Traditionelt-&-Spirituelt-01-Erik-Ansvang
Download-fil: KREATIVITET - TRADITIONELT & SPIRITUELT - 1:7 - Erik Ansvang


Artikel-Kreativitet-Traditionelt-&-Spirituelt-01-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: KREATIVITET - TRADITIONELT & SPIRITUELT - 1:7