Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

USA-ENGLAND kontra IRAK
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-USA-England-vs-Irak-Johan-Galtung

USA-ENGLAND kontra IRAK (6 af 6)


Løsningen på Irak-krigen: Irak som konføderation. Åbne grænser til kurdere og shia-arabere. USA-England og en koalition af villige siger undskyld og kompenserer.

USA-ENGLAND kontra IRAK (6 af 6)

Terapi - Løsning

 

USA-England-vs-Irak-11-Johan-Galtung

 

3. Terapi:

Løsning på problemerne i og omkring Irak kan opnås ved at oprette en 11-parti konfliktmodel i og omkring Irak med 3 partier inde i Irak og 8 ude af Irak. Ved at opdele dem på denne måde kan meget opnås, og man kan tilføje følgende:

 

I. KONFLIKTPARTIER INDE I IRAK:

 

Kurderne ønsker uafhængighed og et meget højt niveau af autonomi. Tyrkerne ønsker sikkerhed og autonomi fra kurderne. Sunni-muslimerne ønsker at regere Irak fra Bagdad med verdslig, socialistisk velfærd og statskvaliteter (ba’athisme). Og shia-muslinerne ønsker en islamisk republik for Irak eller i det mindste for dem selv.

 

II. KONFLIKTPARTIER UDE AF IRAK:

 

USA ønsker kontrol over Irak fra Bagdad for at få geografisk/politisk kontrol over Golfregionen, og kontrol over Eurasia (fællesbetegnelse for Asien/Europa). Desuden ønsker man samlet økonomisk kontrol over olien og af geografiske/politiske grunde over jøde-kristne fundamentalismen for at beskytte Israel. England ønsker at fortsætte gamle imperialistiske aftaler med Irak. Man ønsker at bevare den specielle relation at blive valgt af det land, Gud har udvalgt. Japan ønsker at "normalisere Japan" ved at legitimere det japanske militær (SDF) og den specielle relation til at blive valgt af verdens nr. 1. Australien, Spanien, osv. ønsker USA’s antiterrorhjælp som tak for deltagelse. Frankrig og Tyskland ønsker, at EU skal være uafhængig af USA i udenrigs- og sikkerheds spørgsmål. Tyrkiet ønsker ikke kurdisk autonomi som præcedens for kurderne i Tyrkiet og beskyttelse mod tyrkere. Syrien, Jordan, Kuwait og Iran ønsker ikke at blive angrebet af USA og ønsker positive relationer til det nye Irak. Saudi-Arabien ønsker at overleve mellem wahhabisme og USA.

11 partier og 10 mål er en simplificering, men det er bedre end "hele verden imod Saddam Hussein". Løsningerne ligger hverken i en enhedsstat påtvunget af kolonialisme baseret på Mosul, Bagdad og Basra, der er dele af det ottomanske imperium (med ca. 61% shia-majoritets diktatur) eller i opdeling i 18 provinser − og heller ikke i 3 stater. Løsningen kunne være en (kon)føderation med høj autonomi for de kurdiske, sunni- og shia-partier med en konføderal hovedstad, men ikke i Bagdad. Kuwait, den 19. provins før den blev koblet fra i 1899 som et protektorat under det britiske imperium, kunne muligvis i det lange løb blive et uafhængigt, men tilknyttet medlem med status i lighed med Liechtensteins relation til Schweiz.

Alternativer: Grundlæggende behov samt hensynsfuld intervention samt konfliktløsning.

 

LØSNING:

 

Angriberen skal ud. Irak som konføderation. Åbne grænser til kurdere og shia-arabere. USA-England og en koalition af villige til generelt at sige undskyld og kompensere. En Conference for Security and Cooperation in the Middle East, CSCME.

 

USA-England-vs-Irak-10-Johan-Galtung

 

 

_________________________________

Fra bogen 50 YEARS - 100 Peace & Conflict Perspectives
ISBN 978-82-300-0439-5 (engelsk)
Transcend University Press - www.transcend.org/tup

_________________________________

Globalisering-08-Johan-GaltungØnsker du at læse mere om professor Johan Galtung og hans fredsarbejde, kan det anbefales, at du besøger TRANSCENDS hjemmeside: www.transcend.org

TRANSCEND: A Peace and Development Network.
A PHILOSOPHY OF PEACE - AND ONE WAY OF ENACTING IT.

_________________________________

Artikel-USA-England-vs-Irak-Johan-Galtung
Download-fil: USA-ENGLAND kontra IRAK - Johan Galtung


Artikel-USA-England-vs-Irak-Johan-Galtung
Læsefil med vendbare sider: USA-ENGLAND kontra IRAK