Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

KOSMISK EVOLUTION
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Kosmisk-Evolution-Alice-Bailey-Esoterisk-visdom

KOSMISK EVOLUTION (2 af 4)


Østens gamle skrifter oplyser, at den kosmiske evolution er nært knyttet til Store Bjørns syv stjerner, Plejadernes syv stjerner og Sirius, som har en nær forbindelse med Solsystemet.

KOSMISK EVOLUTION (2 af 4)

Absolut bevidsthed

 

For atomet i menneskets fysiske krop kan denne logoiske bevidsthed kaldes ”absolut bevidsthed”. Denne tanke kan man overføre til det menneskelige og det planetariske atom, og analogien fortæller, at Sollogos udvikler sig i retning af en bevidsthed, der svarer til den, der ligger mellem atomet i menneskets fysiske legeme og Sollogos.

 

Kosmisk-evolution-02-Alice-Bailey-Esoterisk-visdom

 

Her åbner der sig et umådeligt perspektiv set fra menneskets niveau, og alligevel er det opløftende, for hvis man studerer cellen i en fysisk krop og betragter den lange vej, der er tilbagelagt mellem dens bevidsthed og den, et menneske nu oplever som sin egen, afsløres der i virkeligheden et løfte og et håb om fremtidig udvikling og en opmuntring til at stræbe videre.

Østens skjulte sandheder

Østens gamle skrifter har i mange tidsaldre skjult sandheder, som først nu er begyndt at trænge ind i det vestlige menneskes bevidsthed. I Østen kendte man til stoffets radioaktivitet for tusinder af år siden, og derfor er der sandsynligvis også en sandhed i Østens lære om konstellationerne. Måske findes Sollogos’ evolutionsmål i de stjerner, man ser på den fjerne himmel, og i det liv, der udvikler sig i dem. Og de impulser, der strømmer mod Sollogos, forbinder Ham med dem, og med tiden gør de Ham radioaktiv.

I Østens bøger siges det, at kilden til visdom ligger i Sirius, og at kærlighedens impuls eller energi udgår derfra. Desuden siges det, at der findes en konstellation, som er endnu nærmere knyttet til Sollogos, fordi Han indtil videre ikke er tilstrækkelig udviklet til fuldt ud at kunne respondere på Sirius, men Han kan respondere på impulserne fra Plejadernes syv søstre.

Stjernegruppen Plejaderne er i høj grad interessant. I ordbogen kan man læse, at ordet ”elektricitet” angiveligt kan spores tilbage til stjernen Elektra − en af de syv søstre − der af nogle betragtes som den lille vildfarne Plejade. Østens lærere siger, at al viden ligger skjult i mysteriet om elektricitet, og at menneskeheden, når den har forstået, hvad elektricitet er, vil vide alt, hvad der er værd at vide.

Hvilken forbindelse, der er mellem Plejaderne og Solsystemet, er ukendt, men selv Bibelen anerkender den, for Job taler om: ”− den søde indflydelse fra Plejaderne”, og nogle af de orientalske skrifter oplyser, at forbindelsen skal findes i lyd og vibration. Måske er Plejaderne kilden til Logos’ atomare liv − det aktive intelligensaspekt – det aspekt, der blev udviklet først, og som man kan kalde elektrisk stof.

Artikel-Kosmisk-Evolution-Alice-Bailey-Esoterisk-visdom
Download-fil: KOSMISK EVOLUTION - Alice A. Bailey


Artikel-Kosmisk-Evolution-Alice-Bailey-Esoterisk-visdom
Læsefil med vendbare sider: KOSMISK EVOLUTION