Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TEMPELRIDDERNES VIDEN FRA EGYPTEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Tempelriddernes-viden-fra-Egypten-Ove-von-Spaeth

TEMPELRIDDERNES VIDEN FRA EGYPTEN (6 af 11)


Tempelridderne havde i århundreder en kulturel og storøkonomisk indflydelse i Europa. Man mener, at de deres særlige viden stammer fra Egypten.

TEMPELRIDDERNES VIDEN FRA EGYPTEN (6 af 11)

Jerusalems gådefulde tunnelsystem

 

Hvis der var vigtige dele af en sådan skjult viden, som Moses kunne have bragt med ud af Egypten – f.eks. arkiver sikret af indviede præster og senere i historien lagt i gemmer i tunnelsystemet under Jerusalems tempel – kan en eftersøgning være et realistisk projekt. I nyere tid er flere tunneler genfundet, bl.a. af den engelske oberst Warren i 1867 – jf. Warren-skakten, der er forbundet til kong Ezekiahs tunnel, fundet 1880. I sidstnævnte fandtes Ezekias’ inskription fra ca. 730 f.Kr. om sit tunnelarbejde. Seneste opdagelser af tunneler skete hos den internationale Parker-ekspedition 1909-1911. Den senere tilknyttede dominikanerpræst H. Vincent rapporterede ekspeditionens resultater i tekst og fotografier i sin bog Jérusalem sous terre.[1]

 

Tempelriddernes-viden-fra-Egypten-10-Ove-von-Spaeth

Oberst Warren fandt i 1867 en af skakterne under Jerusalems tempel

 

Ved Jerusalems erobring i 587 f.Kr., da templet destrueredes, forsvandt Pagtens Ark – og ligeledes Moses-traditionens arkiver. Heraf blev Moses’ originale (Torah)skrifter ødelagt, påstår den romerske filosof og forfatter Porphyrius i sit værk Adversus Christianos, 270 e.Kr. Men andet særligt vigtigt har været gemt bort, idet Bibelens detaljerede fortegnelser om babyloniernes bortførte krigsbytte netop intet viser om Moses’ øvrige ting, nemlig de genstande (ikke mindst f.eks. Pagtens Ark) som bibelskrifterne med udførlige detaljer tidligt har angivet at være opbevaret i templet. Fra nyere tidsalder bemærkes, netop inden at Jerusalems daværende tyrkiske myndigheder i 1911 forbød Parker-ekspeditionen at fortsætte, konstateredes inde i tunnelen, at adgang til nogle tilstødende hidtil ukendte tunneler i tidligere tider var blevet lukket og camoufleret. I rapporten kaldes lukningsstedet for "kunstig klippe" (beton var oprindelig kendt i oldtiden, jf. senere at bl.a. Colosseum og Pantheon er betonbyggede; beton blev genopfundet i 1870erne).

Parker-ekspeditionen havde til formålet opkøbt et stykke land omkring Warren-skakten og indhegnet det hele, så man kunne arbejde i fred. Befolkningen uden for fandt det efterhånden for mystisk og skabte uro, hvilket medførte standsningen af arbejdet og beslaglæggelsen af arealet. I tiden efter udbrød Første Verdenskrig, og de nye herrer i Palæstina, briterne, lod for fredens skyld forholdene forblive sådan. Omkring 2001 blev den moderne stat Israels jøder opbragte, fordi palæstinenserne udgraver nede i samme tempelklippe lige under "Kong Salomons stalde" til en stor underjordisk moske med et enormt rum til 10.000 mennesker. Jødiske beskyldninger handler om, at arkæologiske genstande herunder destrueres, og derved slettes flere spor af jøders tidlige tilstedeværelse i landet.

 

Tempelriddernes-viden-fra-Egypten-11-Ove-von-Spaeth

Kong Salomons stalde. Her boede tempelridderne boede i Jerusalem
og her indledte de bogstavelig talt under gulvet
deres søgen efter “Moses’ skatte”

 

Fra det øvrige ovenstående findes blot diverse indicier og antydninger om eventuelle skjulte forhold i lige så skjulte tunneler, og der kendes ikke til noget fund med konkrete beviser for eksplicit forbindelse til Moses. Men angående de skjulte tunnelers oprindelige tillukning og camouflering har det næppe været foretaget uden formål, hvilket allerede tempelridderne kan have været på sporet af.

 

Tempelriddernes-viden-fra-Egypten-12-Ove-von-Spaeth

 Planche - Jerusalems tempelplan

Planchen kan forstørres ved at klikke på linket herover.

 

 

Tempelriddernes-viden-fra-Egypten-13-Ove-von-Spaeth

Kong Ezekias’ inskription om udhugning af tunnelen
dybt under Jerusalem, ca. 730 f.Kr.

 

Tempelriddernes-viden-fra-Egypten-14-Ove-von-Spaeth

Warren-skaktens indre er forbundet til kong Ezekias’ tunnel.

Planche - Warren-skaktens indre

Planchen kan forstørres ved at klikke på linket herover.

 

 Tempelriddernes-viden-fra-Egypten-15-Ove-von-Spaeth

 

Tempelriddernes-viden-fra-Egypten-16-Ove-von-Spaeth 

 

 

_________________________________

[1] H. Vincent: Jérusalem sous terre, London, 1911.

_________________________________

Artikel-Tempelriddernes-viden-fra-Egypten-Ove-von-Spaeth
Download-fil: TEMPELRIDDERNES VIDEN FRA EGYPTEN - Ove von Spaeth


Artikel-Tempelriddernes-viden-fra-Egypten-Ove-von-Spaeth
Læsefil med vendbare sider: TEMPELRIDDERNES VIDEN FRA EGYPTEN