Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TEMPELRIDDERNES VIDEN FRA EGYPTEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Tempelriddernes-viden-fra-Egypten-Ove-von-Spaeth

TEMPELRIDDERNES VIDEN FRA EGYPTEN (8 af 11)


Tempelridderne havde i århundreder en kulturel og storøkonomisk indflydelse i Europa. Man mener, at de deres særlige viden stammer fra Egypten.

TEMPELRIDDERNES VIDEN FRA EGYPTEN (8 af 11)

Skjult viden?

 

Tempelridderne har efterladt dokumenterede spor af en viden, f.eks. om rent geometrisk at kunne konstruere en vinkel på én grad (med en milliontedels nøjagtighed), hvilket normalt kendes som umuligt at gøre. Ligeledes har de, hvad der ellers ansås for uopnåeligt, geometrisk konstrueret (uden matematik) den indtil da nærmeste værdi for pi – ud fra en geometri baseret på pentagonen og det gyldne snit. Alt dette naturligvis ikke en så ophøjet viden, at det var værd at rejse til Jerusalem for. Men det har dengang været anset for ydre spor af en i virkeligheden stærkere evidens for elementer til en dyb, også videnskabelig set, inspiratorisk forståelse i opfattelsen af universet, dets konstituenter, rum, energi og dynamiske strukturer.Tempelriddernes opsøgte med særlig hensigt adskillige hellige steder, bl.a. patriarkernes grav i Mamre lund hvor ridderne dybt inde i grotten har efterladt sig inskriptioner, men også videre sydpå ned i Egypten hvor de blev slået tilbage af en hær. Dog herfra synes enkelte grupper at have nået Etiopien, hvor der findes korsfareres våbenmærker opsat inde i flere ældre kirker. Men tempelriddernes planer for besøgene kendes ikke mere. Lad det igen være sagt, at skønt der heller ikke i det videre forløb kendes til nogen konkret forbindelse til Moses’ arv, vil tanken herom, på den historiske baggrund, blot ikke være totalt urealistisk.

Den del af historien, om hvad der kan være fundet eller ikke fundet i Jerusalems gemmer fra oldtiden, har sit eget forløb, egne diskussioner og betragtninger. En synsmåde kunne her være, at der engang fandtes noget, der evt. kun er stort i eftertidens bevidsthed mest i kraft af, at det ikke længere eksisterer. Dog, det vil være urimeligt at affeje det som et suspekt Hollywood-agtigt plot, når der er tale om tempelriddernes hemmeligheder. For der kendes en smule til de særlige motiver til baggrund for, at senere konger og paver, i 1314, udryddede denne ridderorden og netop har ønsket at lade denne side ude af historien.

Tempelridderne havde bredt sig i Europa, med center hos Bernard de Clairvaux i Sydøstfrankrig, hvor gnostikere (og katharer) med deres lære var blevet udryddet af kirken. Ridderne kendte til læren. De var desuden Europas rigeste orden, med egne handelshuse, byggevirksomhed, hære, flåder og havne – og deres fantastiske borge. Deres skatte er aldrig fundet; her var de nye pavers aktion forgæves.

I Europa ses understrømmen af den særlige viden i tre faser: 1) en efterhånden forsvunden oldtidsviden tilføjet vedholdende ideer om en langt større viden i oldtiden. Og 2) den viden, tempelridderne menes at have hjembragt. Samt 3) den stærkeste impuls og erkendelsesmæssige udvidelse og igangsættelse ved kendskabet til visdom og ånd i Corpus Hermeticum – den berømte oldtidstekst med rødder i det gamle Egypten . Ved renæssancens start blev teksten reddet og udgivet.[1]

 

Tempelriddernes-viden-fra-Egypten-19-Ove-von-Spaeth

 

 

_________________________________

[1] På dansk v/Søren Giversen: Den ukendte gud, 1983.

_________________________________

Artikel-Tempelriddernes-viden-fra-Egypten-Ove-von-Spaeth
Download-fil: TEMPELRIDDERNES VIDEN FRA EGYPTEN - Ove von Spaeth


Artikel-Tempelriddernes-viden-fra-Egypten-Ove-von-Spaeth
Læsefil med vendbare sider: TEMPELRIDDERNES VIDEN FRA EGYPTEN