Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVORFOR STYRE TANKESINDET?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hvorfor-styre-tankesindet

HVORFOR STYRE TANKESINDET? (1 af 9)


Det er ikke let at overbevise tankesindet om, at det er godt, hvis det begrænser sig selv. Men hvorfor skal tankesindet overhovedet kontrolleres?

HVORFOR STYRE TANKESINDET? (1 af 9)

HVORFOR STYRE TANKESINDET?

 

(Oversættelse Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang)

  

Hvorfor-styre-tankesindet

Du kan frit downloade artiklen "HVORFOR STYRE TANKESINDET?". For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - konto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

HVORFOR STYRE TANKESINDET?

 

Hvorfor-styre-tankesindet-01

 

I åndsvidenskaben siges det ofte, at det er vigtigt at få kontrol over tankesindet, og mange kæmper for at begrænse tankesindet ved hjælp af meditation, men de opdager, at det er en meget vanskelig opgave – ja nærmest umulig. Årsagen er, at tankesindet ikke kan adskilles fra den mediterende. Tankesindet nægter at give efter for enhver trussel, ordre eller for den mediterendes inderligste ønsker, for tankesindet er hverken i stand til at værdsætte eller forstå, at det er en god idé at underordne sig. Det er bestemt ikke let at overbevise tankesindet om, at det er godt, hvis det begrænser sig selv.

Men hvorfor skal tankesindet overhovedet kontrolleres? Hvem siger, at det er nødvendigt? Hvorfor skal et menneske kæmpe for at begrænse tankesindets funktioner? Hvorfor skal meditation sidestilles med kontrol over tankesindet? Hvorfor kan meditation ikke være noget andet? Hvis disse spørgsmål ikke er afklaret, vil ethvert forsøg på at skabe tankekontrol mislykkes. Uden klar tænkning og forståelse, vil enhver stræben – uanset hvad målet er – før eller senere ende i fiasko.

Artikel-Hvorfor-styre-tankesindet
Download-fil: HVORFOR STYRE TANKESINDET?


Artikel-Hvorfor-styre-tankesindet
Læsefil med vendbare sider: HVORFOR STYRE TANKESINDET?