Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

LYS & OPLYSNING
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Lys-og-Oplysning

LYS & OPLYSNING (1 af 10)


Lys har altid haft en central plads i de mange religiøse og åndelige traditioner overalt i verden. Alt kommer fra mørket, og alt er trådt ind i lyset.

LYS & OPLYSNING (1 af 10)

LYS & OPLYSNING

 

(Oversættelse Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang)

 

Lys-og-Oplysning

Du kan frit downloade materialet "LYS & OPLYSNING". For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!
Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - konto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

LYS & OPLYSNING

 

Lys-og-Oplysning-01

 

Fra tidernes morgen er Solen og Solens lys blevet betragtet som livgiver. Solens lys eliminerer den mørke verden, og derfor er lys indbegrebet af det gode, retfærdige og sande. Lys har altid haft en central placering i verdens mange kosmologier og religiøse og åndelige traditioner. Oprindeligt forstod man det sådan, at alt i skabelsen kommer fra mørket og træder ind i lyset – fra det usynlige til det synlige. Skabelsen er et resultat af et samspil mellem de grundlæggende dualiteter.

I Første Mosebog kan man læse: ”I begyndelsen skabte Gud Himlen og Jorden. Jorden var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet, og Guds ånd svævede over vandene. Gud sagde: ’Der skal være lys!’ Og der blev lys. Gud så, at lyset var godt, og Gud skilte lyset fra mørket”. Østens kosmologier udvider dybden af forståelsen ved at omfatte flere lag af verdener, som gennemtrænger hinanden. Hinduistiske tænkere stiller flere spørgsmål, end de besvarer.

 

Lys-og-Oplysning-02

 

I Rig Veda står der eksempelvis: ”Endnu eksisterede hverken en skabning (”sat”) eller en ikke-skabning … hvem ved, hvorfra det hele kom i eksistens? Ingen kan vide, hvorfra skabelsen er opstået, eller om Han har eller ikke har skabt den. Han, som overvåger det i den højeste Himmel − Han alene ved − eller måske ikke ved”.[1] Den tibetanske buddhistiske lære præsenterer en idé om, at kilden til alt lys udstråler fra det oprindelige tankesind. Alle fænomeners oprindelige tilstand er en selvoplyst og selvfødt tilstand af klarhed, der ikke blev skabt af nogen. Den transcendente klarhed er identisk med kilden til alle fænomener.

 

 

 

_________________________________

[1] Rig Veda 10.129 

_________________________________

Artikel-Lys-og-Oplysning
Download-fil: LYS & OPLYSNING


Artikel-Lys-og-Oplysning
Læsefil med vendbare sider: LYS & OPLYSNING