Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FRED OG DEN GODE VILJE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Fred-og-den-gode-vilje-Erik-Ansvang

FRED OG DEN GODE VILJE (2 af 5)


Hvordan omsættes den gode vilje til praktisk handling? Hvordan starter man en kædereaktion? Hvordan gør man op med darwinismens umenneskelige teori?

FRED OG DEN GODE VILJE (2 af 5)

Negativ og positiv fred

 

Fred-og-den-gode-vilje-02-Erik-Ansvang

 

Negativ fred

Mange mennesker har i dag viljen til at ændre deres holdninger og skabe en ny livsstil, og gradvis vil der opstå et lokalt, et nationalt og et globalt verdenssamfund, der udtrykker fredens og samarbejdets vision. Det er nyt! Det er visionært! Det er lovende!

Ændring af holdninger og adfærd er en af de vigtigste faktorer i fredsbevægelserne. Og det er aldrig set tidligere i menneskehedens historie. Fredsbevægelserne betragter nedrustning og reduktion af de store arsenaler af masseødelæggelsesvåben som det absolut vigtigste. Og de har ret! Menneskeheden skal fjerne denne store, angstfyldte tankeform, og erstatte den med en atmosfære af håb, tryghed og tillid. Nedrustning er vigtigt, men den må betragtes som det negative aspekt af fred – det vil sige virkning frem for årsag.

Positiv fred

Fred som en positiv og dynamisk tilstand er langt mere vidtspændende end reduktion eller fjernelse af krigsvåben. Positiv fred vedrører skabelsen af fredfyldte og gode relationer. Positiv fred forudsætter, at krænkelsen af menneskerettighederne ophører. Positiv fred er til stede, hvor de personlige, grupperelaterede, nationale eller internationale relationer er baseret på frihed, retfærdighed, fællesskab og samarbejde.

Problemet er ikke konflikterne

Det betyder ikke, at menneskeheden kan eller skal undgå konflikter. Konflikt er et effektivt middel til vækst. Det betyder bare, at man er villig til at trænge gennem de negative følelser, der kommer op til overfladen i forbindelse med en konflikt, i et forsøg på at se situationen i et større perspektiv og finde et fælles mål til gavn for helheden.

Dybest set har menneskeheden ingen anden mulighed end at vælge fredens vej. Ja − måske er det ligefrem sådan, at en generel nedrustning og en fjernelse af masseødelæggelsesvåbnenes trussel ikke er mulig, før der er skabt en effektiv global enighed om bestemte grundbehov og grundelementer i en ny verdensorden.

Artikel-Fred-og-den-gode-vilje-Erik-Ansvang
Download-fil: FRED OG DEN GODE VILJE - Erik Ansvang


Artikel-Fred-og-den-gode-vilje-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: FRED OG DEN GODE VILJE