Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FRED OG DEN GODE VILJE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Fred-og-den-gode-vilje-Erik-Ansvang

FRED OG DEN GODE VILJE (3 af 5)


Hvordan omsættes den gode vilje til praktisk handling? Hvordan starter man en kædereaktion? Hvordan gør man op med darwinismens umenneskelige teori?

FRED OG DEN GODE VILJE (3 af 5)

God vilje er kærlighed i handling

 

Fred-og-den-gode-vilje-03-Erik-Ansvang

 

En af de primære opgaver i forbindelse med opbygningen af en fredelig verden er at vække viljen til fred i alle mennesker – navnlig hos ungdommen. Heldigvis er den menneskelige bevidsthed ved at vågne, og den gode viljes energi er så småt ved at vise sig. For mange mennesker er "god vilje" ikke bare en rar og varm følelse. Den gode viljes energi er en forvandlende kraft – en livsholdning – et dynamisk udtryk for den åndelige vilje. Det er en energi, der fører til nye livsmål og nye handlinger. Det er en energi, der stimulerer viljen og evnen til at opbygge en bedre verden.

Den gode viljes potentielle kraft er måske nemmeste at få øje på i folkebevægelserne inden for økologi og fred. Her ser man tydeligt, hvordan den latente entusiasme og gode vilje i den menneskelige bevidsthed mobiliseres til støtte for hårdt tiltrængte reformer.

God vilje kaldes også "kærlighed i handling", og er der noget, der er behov for i denne periode, er det kærlighed i både de personlige relationer og i relationen til menneskeheden som helhed. Historien viser, hvor svært der er at forstå dette fundamentale princip – for ikke at tale om at handle efter det. Realiteterne i verden tvinger imidlertid mennesket til at lære at udtrykke kærlighed i handling.

Menneskeheden som helhed arbejder for fred

Overalt ser man, hvordan den gode viljes energi mobiliseres og skaber resultater. Verdenssamfundet har genskabt fred i det tidligere Jugoslavien. Verdenssamfundet forsøger at presse jøderne til at opgive besættelsen af palæstinensernes land, og i samarbejde skabe et fundament for en fremtidig fredelig sameksistens i Mellemøsten. Verdenssamfundet forsøger at undgå yderligere spredning af atomvåben. Englænderne og irerne har nedlagt våbnene, og de forsøger i fællesskab at skabe fred og samarbejde. Det er blot nogle få eksempler på positive forsøg. Menneskeheden som helhed ønsker fred og arbejder for fred.

Eksemplerne viser, at den intelligente og gode vilje er et aspekt af kærligheden, og den ligger inden for menneskets rækkevidde. Det drejer sig om at kærlighed skal komme til udtryk på det praktiske plan i hverdagen – og i sidste ende er løsningen af verdens problemer afhængig af denne energi.

Artikel-Fred-og-den-gode-vilje-Erik-Ansvang
Download-fil: FRED OG DEN GODE VILJE - Erik Ansvang


Artikel-Fred-og-den-gode-vilje-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: FRED OG DEN GODE VILJE