Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

NATURÅNDER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Naturånder-Naturen-esoterisk-belyst

NATURÅNDER (1 af 5)


Hvad skete der med naturånderne - nisser, gnomer, alfer og huldre? Tilhørte de bare barndommens fantasiverden, eller tilhører de en esoterisk virkelighed?

NATURÅNDER (1 af 5)

NATURÅNDER

 

Af Rolf Kenneth Aristos

(Oversættelse Ebba Larsen)

 

Naturånder-Naturen-esoterisk-belyst

Du kan frit downloade materialet "NATURÅNDER" af Rolf Kenneth Aristos. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - konto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

  

NATURÅNDER

 

Hvad skete der med naturånderne

nisser, gnomer, alfer og huldre?

Tilhørte de bare barndommens

og fortidens fantasiverden,

eller tilhører de en virkelighed,

som mennesket har mistet evnen til at sanse?

 

Naturånder-01-Naturen-esoterisk-belyst

 

Overalt i verden er naturånder til alle tider blevet iagttaget og rapporteret. Da væsenerne kun undtagelsesvis kan ses af mennesker, der ikke er clairvoyante − og som regel kun i et kort øjeblik − er det naturligt, at fantasien har fået større spillerum i udforskningen af naturånderne end i naturvidenskabelige beskrivelser af f.eks. planter og dyr. Den første åndsvidenskabelige beskrivelse og klassificering af naturånder i nyere tid blev udarbejdet af den svejtsiske kontroversielle læge, alkymiker og mystiker Paracelsus[1] (1493-1541). Han inddelte naturånderne i fire hovedkategorier i overensstemmelse med det element (jord, vand, luft og ild), som de arbejder med. Han standardiserede også mange af de navne, som de forskellige typer naturånder er kendt under. I 1800- og 1900-tallet var det hovedsageligt clairvoyante esoterikere, der fortsatte den åndsvidenskabelige forskning. De mest kendte forskere og forfattere på området har haft ledende stillinger i Det Teosofiske Samfund − eksempelvis Charles Webster Leadbeater, Rudolf Steiner, Geoffrey Hodson og Dora van Gelder Kunz.

En af de bedste bøger om naturånder er The Real World of Fairies af Dora van Gelder Kunz. Bogen minder mest om et antropologisk studie af naturånder og er udelukkende baseret på personlige observationer. Den clairvoyante dansker Eskild Tjalve har skrevet bogen Devaer, naturåndernes og englenes verden, som har mange smukke illustrationer. Ifølge teosofferne og den åndsvidenskabelige litteratur tilhører naturånderne en evolutionslinje, der er parallel med dyrets og menneskets. Naturåndernes linje går gennem tre hovedstadier: Fra elementalvæsener til naturånder til devaer (også kaldet "engle"). Ifølge Dora van Gelder Kunz er devaer generelt højere udviklet end mennesker, både hvad angår intelligens og følelsesliv. Og naturånder er generelt højere udviklet end dyr.

 

 

_________________________________

[1] Paracelsus, født Philippus Aureolus Theophrastus Bombastus von Hohenheim, var tysk-schweizer. Han var læge, alkymist, astrolog, esoteriker og blev betragtes som den første systematiske botaniker. "Paracelsus", som betyder "lig med eller større end Celsus", og det refererer til den romerske encyclopedist Aulus Cornelius Celsus fra det 1. årh.

_________________________________

Artikel-Naturånder-Naturen-esoterisk-belyst
Download-fil: NATURÅNDER - Rolf Kenneth Aristos


Artikel-Naturånder-Naturen-esoterisk-belyst
Læsefil med vendbare sider: NATURÅNDER