Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ISIS- OG OSIRIS-LEGENDEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Isis-og-Osiris-legenden-Erik-Ansvang

ISIS- OG OSIRIS-LEGENDEN (2 af 5)


Judas forrådte Jesus under påskefesten, og på samme måde svigtede Seth sin broder Osiris midt under de store festligheder, der blev afholdt til ære for Osiris.

ISIS- OG OSIRIS-LEGENDEN (2 af 5)

Den trofaste Isis

 

Isis-og-Osiris-legenden-04-Erik-Ansvang

 

Da Isis hørte nyheden om Seths forræderi, blev hun helt ud af sig selv af sorg. Hun vendte hjem blot for at få bekræftet, at Osiris var død, at hans legeme var forsvundet, og at hans yngre broder var Osiris' morder. Hun skar nu sit lange smukke hår af, sådan som landets skik krævede det af en enke, og hun gik barfodet langs med floden for at lede efter Osiris’ legeme. Hun lignede ikke længere den smukke egyptiske dronning, for hun fik nu et ansigtsudtryk som en heks, og derfor afviste og hånede hendes eget folk hende. Hun gik langs floden, og hun opdagede, at kisten var sejlet ned ad Nilen og videre ud i Middelhavet, hvor den var ført over havet til Byblos (nutidens Libanon). Her lå den nu flettet ind i sykamoretræets grene. På trods af at Osiris var fuldkommen skjult, opdagede den trofaste Isis, at hendes elskede mand var gemt bag træets grene, og hun nægtede at forlade stedet.

 

Isis-og-Osiris-legenden-03-Erik-Ansvang

 

Guddommelig velduft

I Byblos spredte rygterne sig om et fantastisk træ, der var skudt op ved havets bred i nattens løb. Kongen i Byblos var så betaget af det smukke træ og dets kraftige og mirakuløse vækst, at han fik det fældet og bragt til hovedstaden for at bruge det som den bærende søjle i paladset. Isis fulgte trofast træet hele vejen til paladsets porte. Her sad hun Isis-og-Osiris-legenden-05-Erik-Ansvanggrædende ved byens brønd, mens hun spekulerede på, hvad hun skulle gøre, nu da hendes mands legeme var blevet taget fra hende endnu engang. Isis’ tarvelige udseende fangede opmærksomheden hos tjenere og prinsesser i paladset. Hvem var mon denne fremmede, hærgede og alligevel smukke kvinde, som sad der ved brønden – og hvorfor græd hun? Da dronningens hofdamer kom nærmere, opdagede de, at denne mystiske kvindes hud udsendte en velduft af parfume. Man sagde dengang, at tegnet på guddommelighed netop var denne velduft, så hofdamerne og prinsesserne konkluderede derfor, at kvinden var en gudinde i forklædning.

På grund af den delikate duft af hellighed, der omgav kvinden, besluttede dronningen at gøre Isis til kongelig barnepige. På denne måde kom Isis ind i paladset som barnepige, og hun måtte amme det kongelige barn for at være i Osiris’ nærhed. Isis blev snart en uundværlig del af paladsets husholdning, og hun blev de kongelige børns mest værdsatte barnepige. Efter tabet af sin husbond vidste Isis, at der ikke fandtes større sorg end at miste et menneske, man elsker, så hun besluttede at give dronningen en sjælden gave. Hun ville give dronningens dødelige barn udødelighedens gave.

Artikel-Isis-og-Osiris-legenden-Erik-Ansvang
Download-fil: ISIS- OG OSIRIS-LEGENDEN - Erik Ansvang


Artikel-Isis-og-Osiris-legenden-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: ISIS- OG OSIRIS-LEGENDEN