Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ISIS- OG OSIRIS-LEGENDEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Isis-og-Osiris-legenden-Erik-Ansvang

ISIS- OG OSIRIS-LEGENDEN (1 af 5)


Judas forrådte Jesus under påskefesten, og på samme måde svigtede Seth sin broder Osiris midt under de store festligheder, der blev afholdt til ære for Osiris.

ISIS- OG OSIRIS-LEGENDEN (1 af 5)

ISIS OG OSIRIS-LEGENDEN

 

Af Erik Ansvang

 

Isis-og-Osiris-legenden-Erik-Ansvang

Du kan frit downloade artiklen "ISIS OG OSIRIS-LEGENDEN" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

ISIS OG OSIRIS-LEGENDEN

 

Isis-og-Osiris-legenden-01-Erik-Ansvang

   

Identiske beretninger

De store kulturers religiøse ceremonier og traditioner er ofte baseret på beretningen om en død og genopstanden gud. Det gælder også de egyptiske. Legenden om Isis og Osiris er grundstenen i den egyptiske religion. I det man kan kalde kristendommens Jesus-legende, hører man, at Judas forrådte Jesus under påskefesten, og på samme måde forrådte Seth sin broder Osiris midt under de store festligheder, der blev afholdt til ære for Osiris. Og det skete på denne måde:

Legenden

Gudekongen Osiris var 28 år gammel. Osiris og hans søster-hustru Isis havde fået de rige landområder i Nildalen og deltaet med sort og frugtbar muldjord, mens broderen Seth og hans søster-hustru Nephthys fik testamenteret de golde, tørre, røde og ufrugtbare ørkenområder. Seth følte sig snydt. Osiris og Isis − det kongelige par − var respekteret og elsket i deres land, for de havde lært befolkningen agerdyrkningens kunst, og her levede man et harmonisk og ikke-voldeligt liv. Seths slægt var stadig en pøbelagtig gruppe af krigere og jægere, som havde overlevet i ørkenens bjerge og dale. De ønskede alt det, som Osiris ejede.

Mens gudinden Isis ikke var til stede, inviterede Osiris gæstfrit sin broder Seth og hele hans omgangskreds til sammen med Osiris selv og hans folk at deltage i en høstfest med mad og drikke i overflod. Hele paladset festede med musik, dans og glæde. Seth ankom til festen med en flot gave – en imponerende kiste, der var rigt udsmykket med juveler og guld. Seth fortalte, at den skulle bruges i en spændende festleg, og at han ville forære kisten til den festdeltager, der passede præcist til kisten. Hemmeligheden var naturligvis, at han havde bygget kisten nøjagtig efter Osiris’ proportioner, så på samme måde som Askepots glassko, passede kisten kun til den tiltænkte ejer. Da Osiris lagde sig i kisten, smækkede Seth og hans 72 sammensvorne låget på kisten og forseglede den med smeltet bly.

 

Isis-og-Osiris-legenden-02-Erik-Ansvang

Seth

 

Under den efterfølgende forvirring og i dække af mørket bragte Seth og hans medsammensvorne kisten ned til flodbredden. De kastede den i vandet for at drukne Osiris i den juvelbesatte kiste. Strømmen førte kisten med Osiris’ legeme ned ad Nilen, indtil den til sidst drev i land i en fremmed egn. Kisten landede ved et sykamoretræ, som omgående voksede op omkring kisten indtil det til sidst helt omsluttede og skjulte kisten med Osiris’ legeme.

Artikel-Isis-og-Osiris-legenden-Erik-Ansvang
Download-fil: ISIS- OG OSIRIS-LEGENDEN - Erik Ansvang


Artikel-Isis-og-Osiris-legenden-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: ISIS- OG OSIRIS-LEGENDEN