Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TEHUTI - VERDENSLÆREREN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Tehuti-Verdenslæreren-Erik-Ansvang

TEHUTI - VERDENSLÆREREN (3 af 10)


Visdomslæren er overført fra fortid til eftertid via højt indviede, der var tilknyttet den store vismand, som egypterne kaldte Tehuti, Djehuti eller Thoth - jødernes Enoch.

TEHUTI - VERDENSLÆREREN (3 af 10)

Født i mørke grotter

 

Tehuti-Verdenslæreren-05-Erik-Ansvang

 

I esoterisk symbolforståelse har en grotte altid været et indvielsessted. Stalden, hvor Jesus blev født, er ingen undtagelse, for på hans tid var de fleste stalde grotter, der var hugget ind i klipperne, og ikke egentlige staldbygninger. De tidlige kristne skrivere fortæller, at Jesus blev født i en grotte. Når man studerer åndsvidenskabens fem indvielser, opdager man, at to af indvielserne foregår i en grotte, to gennemføres på en bjergtop og én på et niveau, der ligger mellem dybderne og højderne.

1. og 5. indvielse − fødslen ind i det fysiske liv og opstandelsen eller fødslen ind i et højere liv − foregik begge i en grotte. 3. og 4. indvielse − forklarelsen og korsfæstelsen − foregik på et bjerg eller på et sted, der var højt beliggende. 2. indvielse, hvor Jesus indledte sin mission, foregik i en flod på Jordans sletter. Efter begge bjergoplevelser vendte Jesus tilbage til sletterne (livets laveste niveau) for at demonstrere resultaterne af de ophøjede oplevelser.

Jesus blev født i en grotte og ligesom andre verdenslærere for at leve et liv i tjeneste. Alle "nedsteg til helvede, og genopstod på den tredje dag". Der er 20-30 tilsvarende fortællinger i historien, og fortællingernes forløb og missioner er identiske.

Artikel-Tehuti-Verdenslæreren-Erik-Ansvang
Download-fil: TEHUTI - VERDENSLÆREREN - Erik Ansvang


Artikel-Tehuti-Verdenslæreren-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: TEHUTI - VERDENSLÆREREN