Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

VEJEN MED TJENESTE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Vejen-med-tjeneste-Belinda-Baird-Esoterisk-service

VEJEN MED TJENESTE (1 af 6)


Tjenestearbejde vil ofte sige, at man gør det, man mener bør gøres, og det man selv ønsker at give - og ikke hvad modtageren har behov for eller ønsker.

VEJEN MED TJENESTE (1 af 6)

VEJEN MED TJENESTE

 

Af Belinda Baird
Fra The Beacon

(Oversættelse Ebba Larsen)

 

Vejen-med-tjeneste-Belinda-Baird-Esoterisk-service 

Du kan frit downloade artiklen "VEJEN MED TJENESTE" af Belinda Baird. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

     

 

VEJEN MED TJENESTE

  

Problemet er, at et rigtigt tjenestearbejde

ganske enkelt er for stor en opgave

for personligheden.

 

Vejen-med-tjeneste-01-Belinda-Baird-Esoterisk-service

 

Egoistiske tjenesteydelser

Tjenestearbejde eller service er et velkendt begreb for alle. Det er en naturlig del af dagligdagen, uanset som man tænker over det eller ej. F.eks. er nutidens menneske konstant udsat for overvældende mange tilbud fra massive reklamekampagner, hvor alt præsenteres i flotte og fristende indpakninger med ord som “den bedste service”, “hurtig og venlig service”, “effektiv service”, “mens du venter service” etc. − men løfterne opfyldes kun sjældent. Alle disse former for ”service” eller tjenesteydelser inspirerer til, at man tænker på sig selv, på hvad man har behov for, hvad man begærer og ønsker, og hvad man har råd til. De styrker menneskets selvcentrerethed og den egoistiske natur.

Motivet til at tjene

Det er nødvendigt at være bevidst om, at uanset hvor gode og fristende tilbuddene umiddelbart er, så har alle disse former for tjenesteydelser relation til livets formside. De er en del af personlighedens måde at fungere på. Den tibetanske mester Djwhal Khul siger, at:

 

“− i dag er der stor efterspørgsel efter tjenesteydelser,

og at der findes mange filantropiske bestræbelser”

 

- fra mennesker, der forsøger at præge andre med deres personlige opfattelse af tjenestearbejde. De kan have et ægte og dybtfølt ønske om at hjælpe med til at opfylde andres behov, men motiverne er mange gange farvet af magt og stolthed og af personlig ambition og forkert opfattelse af sandheden. Tjenestearbejde opfattes ofte som det, man mener, at man burde gøre, og det man selv ønsker at give i stedet for det, hvad modtageren har behov for eller ønsker. Holdningen bag tjenestearbejdet er baseret på, at man tror, at det forventes, at man skal have det ydre tjenearbejde til at ligne denne indre motivation. At motivet er styret udefra afsløres af de ord, man bruger, når man taler om tjenestearbejde. Enten “vælger”, “søger” eller “finder” man en mulighed for aktivt tjenestearbejde.

 

Vejen-med-tjeneste-02-Belinda-Baird-Esoterisk-service

 

Problemet er, at ægte tjenestearbejde ganske enkelt er for stor en opgave for personligheden. Ægte tjenestearbejde kræver en helt anden fokusering, der ikke koncentrerer sig om ydre fysiske behov, men som begynder fra det indre − fra sjælen − og bevæger sig udad. Impulsen strømmer helt naturligt ud og finder sit mål og kommer til udtryk uden at blive beordret af intellektet eller påvirket af ønsker, selvom den benytter intellektet, fornuften og følelserne for at blive tilpasset på den rigtige måde til det eksisterende behov. Denne form for tjenestearbejde behøver nødvendigvis ikke at medføre fysisk aktivitet, fordi det er en af tankesindets egenskaber, der overfører kærlighed til det praktiske liv, og som altid forholder sig til livets skønhed og hensigt med tolerance og forståelse.

Artikel-Vejen-med-tjeneste-Belinda-Baird-Esoterisk-service
Download-fil: VEJEN MED TJENESTE - Belinda Baird


Artikel-Vejen-med-tjeneste-Belinda-Baird-Esoterisk-service
Læsefil med vendbare sider: VEJEN MED TJENESTE