Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

VISDOMMENS MESTRE - position og funktion i Hierarkiet
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Visdommens-Mestre-position-og-funktion

VISDOMMENS MESTRE - position og funktion i Hierarkiet (9 af 13)


Planeten ledes af et åndelige hierarki. Men hvad er dette hierarki? Hvad foretager det sig? Åndsvidenskaben giver svar.

VISDOMMENS MESTRE - position og funktion i Hierarkiet (9 af 13)

3. departement

Rakoczy

(tidligere Mahachohanen)

 

Visdommens-Mestre-10-position-og-funktion

Rakoczy

 

3. departement

− har ansvaret for hele den skabende virksomhed, den intelligente aktivitet, der fører til manifestation af civilisationer med deres kulturstrømninger. Departementet blev oprindeligt ledet af Mahachohanen (sanskrit: ”Maha” = ”stor” og ”chohan” = ”herre”… altså ”den store herre”). Mahachohanen har haft ansvaret for embedet i mange millioner år, og på grund af arbejdets karakter kaldes han ”civilisationens herre”. Gennem sit eget og fire sekundære departementer styrer han alle menneskets aktiviteter i de mange forskellige samfundsformer.

Mahachohanen har et indisk legeme og klæder sig ofte i hvide gevandter og turban. Han er høj og mager, udtrykker styrke som hærdet stål, men fleksibelt og bøjeligt. Han taler i korte sætninger, som udtrykker uigenkaldelige forordninger. Ansigtet er smalt med ørnenæse, firkantet hage uden skæg, en beslutsom mund og en skarp profil. Øjnene er dybe, gennemborende og afspejler æoners kundskab og visdom. Han vurderer en situation med et enkelt blik, og for ham ligger fremtiden som en åben bog.

Hans nærmeste medarbejder er chohanen Venetianeren. Han realiserer en stor del af mahachohanens planer, og for ham er kulturbevægelser i deres helhed som levende historiske enheder i fortid, nutid og fremtid. I skikkelse af Plotin grundlagde han omkring 250 e.Kr. den neoplatoniske skole, der kombinerede Platons idealisme med Østens mystik.

Men ifølge den tibetanske mester Djwhal Khul er 3. departement i nutiden blevet overtaget af den ungarske chohan Rakoczy, som hidtil var leder af det 7. departement. Rakoczy er derfor den nye mahachohan.

Disse tre departementsoverhoveder har det overordnede ansvar for evolutionen på Jorden. De arbejder tæt sammen, og har daglig kontakt med Sanat Kumara i Shamballa – ”centret, hvor Guds vilje er kendt”. Alle planer bearbejdes i deres bevidsthed, før de realiseres.

 

Visdommens-Mestre-11-position-og-funktion

Venetianeren

Artikel-Visdommens-Mestre-position-og-funktion
Download-fil: VISDOMMENS MESTRE - Erik Ansvang


Artikel-Visdommens-Mestre-position-og-funktion
Læsefil med vendbare sider: VISDOMMENS MESTRE