Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

GENVEJE PÅ UDVIKLINGSVEJEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Genveje-på-udviklingsvejen-Esoterisk-videnskab

GENVEJE PÅ UDVIKLINGSVEJEN (1 af 3)


Der er stigende tendens til at søge genveje til åndelig udvikling, og mange tror, at psykiske evner er en genvej. Hvor fristende det end er, findes der ingen genveje.

GENVEJE PÅ UDVIKLINGSVEJEN (1 af 3)

GENVEJE

PÅ UDVIKLINGSVEJEN

 

Af Laurence J. Bendit
Fra Self Knowledge: A Yoga for the West


(Oversættelse Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang)

 

Genveje-på-udviklingsvejen-Laurence-Bendit

Du kan frit downloade artiklen "GENVEJE PÅ UDVIKLINGSVEJEN" af Laurence J. Bendit. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

   

 

GENVEJE

PÅ UDVIKLINGSVEJEN

 

Genveje-på-udviklingsvejen-01-Esoterisk-videnskab

 

I dag er der en stigende tendens til at søge genveje til åndelig udvikling. Det er ikke ualmindeligt at tro, at ”psykiske evner” repræsenterer en genvej. Derfor kan man se annoncer for undervisning i astral projektion[1], udvikling af clairvoyance og andre metafysiske evner. Men åndsvidenskaben siger det krystal klart − psykiske evner, der udvikles på denne måde, er ikke alene værdiløse for det seriøst åndeligt søgende menneske, men sandsynligvis en direkte forhindring for den åndelige udvikling.

Andre metoder er mere raffinerede, fordi de i højere grad appellerer til menneskets trang til at gøre sig fri af sindets negative sider ved egen kraft. Der tilbydes teknikker, hvor man instrueres i, hvordan man udrenser følelserne ved at give emotionerne frit løb og opføre sig totalt ube­hersket, efter at der angiveligt er blevet ”åbnet” til det indre på en bestemt såkaldt åndelig måde. Bortset fra at situationen i høj grad er nedværdigende, så fører teknikken bestemt ikke til noget positivt i den grad at give slip på selvkontrollen. Ifølge den esoteriske psykologi forøger det i stedet tendensen til hysteri og raserianfald hos personen, og i sidste instans kan det skabe al­vorlige psykiske problemer.

 

Genveje-på-udviklingsvejen-02-Esoterisk-videnskab 

I et andet system benytter man effektfulde teknikker til ”be­arbejdning” af sindet hos et menneske. Selvom systemets fortalere afviser enhver forbin­delse til traditionel psykoterapi, vil en nærmere undersøgelse afsløre, at teknikkerne er identiske med de, der anvendes i analytisk psykologi – men de anvendes så kraftfuldt og under et pres, der er så stærkt, at teknikkerne bliver særdeles problema­tiske. Konsekvenserne er også i dette tilfælde, at tendensen til raseri, hysteriske anfald og følelsesmæssig fortrængning stimuleres, i stedet for den afbalancerede udfrielse og vækst, der er resultatet af de blidere metoder, som den moderne dybdepsykologi ved er vigtige for at skabe en sund og afbalanceret psyke. Fortalerne for det omtalte system gør det samme som psykologerne, men på en uhyre farlig måde.

Genveje-på-udviklingsvejen-03-Esoterisk-videnskab

Samtidig er det vigtigt at understrege, at i terapiens tidlige faser − mens klienterne befinder sig i udrensningsfasen − giver begge systemer en oplevelse af lettelse. Men udrensningen drives ofte for vidt. Ikke alene kan den blive en dårlig vane, men den kan oven i købet blive direkte skadelig. Faren består i, at klienten gradvis føres ind i en tilstand, der svarer til alkoholikerens og narkomanens. Den gradvise psykiske forringelse bemærkes ikke af klienten, selvom den ofte er tydelig for alle an­dre. Klienten selv mener, at psyken ændrer sig i positiv retning, selvom der tydeligvis sker det stik modsatte.

 

 

_________________________________

[1] Astralprojektion er betegnelse for astrallegemet, der forlader det fysiske legeme for at træde ind på astralplanet.

_________________________________

Artikel-Genveje-på-udviklingsvejen-Laurence-Bendit
Download-fil: GENVEJE PÅ UDVIKLINGSVEJEN - Laurence J. Bendit


Artikel-Genveje-på-udviklingsvejen-Laurence-Bendit
Læsefil med vendbare sider: GENVEJE PÅ UDVIKLINGSVEJEN