Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

LIDELSE - betydning & formål
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Lidelse-betydning-&-formål-Annie-Besant

LIDELSE - betydning & formål (1 af 10)


Lidelse er ikke altid det, man tror, den er. Det, der piner, plager og nedbryder personlighedens liv, er ofte en befriende faktor, hvis lidelsen forstås rigtigt.

LIDELSE - betydning & formål (1 af 10)

e-Bog

LIDELSE 

betydning & formål

 

Af Annie Besant

 

Lidelse-betydning-&-formål-Annie-Besant

Du kan frit downloade e-bogen "LIDELSE - betydning & formål" af Annie Besant. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Den fulde artikel downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste e-bog, hvis du ønsker at downloade bogen.

Klik på den nederste e-bog, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende bogens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

Kort omtale af denne bog:

 

Lidelse – betydning og formål er en bog til mennesker, der ønsker at afsløre lidelsens mysterium. For alle uden undtagelse udsættes for lidelse, modgang, sygdom, sorg og savn. Men lidelsen er ikke altid det, som man tror, den er. Det, der piner, plager og nedbryder personlighedens liv, er ofte en befriende faktor, hvis lidelsen forstås rigtigt. Det, der vil bryde frem, når lysets kræfter er trængt igennem mørket, vil bekræfte sjælens og åndens udødelige natur.

Årsagen til al menneskelig lidelse er begær og egoisme. Det er nemt at sige: ”Opgiv begæret, og gør dig fri”. Det er svært at praktisere. Discipelskab medfører ansvar, og ansvaret udvikles gennem lidelse, og desværre forsinkes menneskets udvikling af en negativ holdning til lidelse. De vaner, som personligheden har brugt flere tusinde inkarnationer på at opbygge, ændres ikke så let, når sjælen – der arbejder i den lavere bevidsthed – forsøger at skabe forandring.

At skifte sin polarisering fra begær- og følelsesliv til det mentale og derefter til det kausale og senere til den trefoldige ånd, medfører uundgåeligt både indre og ydre vanskeligheder og konflikter med sig selv og omgivelserne. Lidelsen og det tilsyneladende mørke kendetegner aspirantens eller disciplens liv. Hvad er årsagen? Hvorfor er det sådan? Svarene findes i denne lille men vigtige e-bog.

 

LIDELSE 

betydning & formål

 

Af Annie Besant

 
Oversættelse Thora Lund Mollerup & Erik ANSVANG
Original titel: Pain - It's Meaning and Use

 

 KARMA-Annie-Besant-forfatter-Åndsvidenskab

Annie Besant

 

INDHOLD:

 

 • Side 1: Forord
 • Side 2: Lidelse rammer alle mennesker
 • Side 3: To almindelige begær
 • Side 4: Instinkt og intelligens
 • Side 5: Lidelsens livmoder
 • Side 6: Alt, som ikke er ånd, er forgængeligt
 • Side 7: Fra det fysiske til det mentale
 • Side 8: Begær kan aldrig mættes
 • Side 9: Et dybere aspekt af lidelse
 • Side 10: Lidelse som sjælens frie valg
   

_________________________________

 

Forord

 

Lidelse – en nødvendighed

For flere tusind år siden gav Buddha menneskeheden den første af sine fire ædle sandheder, da han sagde: "Alt liv er lidelse." Og når man iagttager verden, kan man se, at livet i høj grad er fyldt med angst og lidelse. Lidelse er så udbredt, at ingen nation, ingen race og intet menneske uanset alder går fri. Uanset hvem man er, hvad man er, hvor stor prestige, velstand eller magt man har, er det ikke muligt at undgå angst, sygdom, smerte, tab og lidelse. Mange har en tendens til at føle sig som offer, og måske ser man endda den smerte og lidelse, man oplever, som noget der er påført af en grusom skæbne.

Da mange hverken kan forstå eller håndtere dybden af de problemer, de konfronteres med, opstår der nemt en følelse af angst og depression eller måske endda vrede. Når man afviser at anerkende, at lidelse er en kendsgerning i livet, og når man ikke er i stand til at erkende, at der er en dybere mening med lidelsen, er det ikke muligt at transcendere den tilsyneladende endeløse cyklus af lidelse.

Men det er en kendsgerning, at menneskelige lidelser er et universelt fænomen, som man hverken kan ignorere eller undgå. Derfor er det bedre at finde ud af, hvorfor man lider, og hvordan man med tiden vil kunne komme ud over lidelsen. Det betyder, at det er nødvendigt at søge under overfladen og finde de dybere, underliggende årsager til lidelsen. Det er også nødvendigt at se på nogle af de følelsesmæssige og mentale holdninger, der skaber lidelse. Og vigtigst af alt – at finde lidelsens åndelige værdi. Dvs. at forstå, hvordan lidelse kan åbne hjerte og tankesind for større opmærksomhed. Når man forstår lidelsens natur og årsagen til lidelse, vil man ikke alene komme til at se lidelse som en drivkraft til vækst og forbedring. Man vil også til sidst lære at frigøre sig fra lidelse. For Buddhas anden ædle sandhed fortæller, at ”årsagen til alle verdens lidelser er uvidenhed, begær og tilknytning.”

Menneskets lidelser er relateret til den skabende intelligens – dvs. til evnen til at tænke og forstå årsag og virkning. Smerte og lidelse er resultatet af forventning, hukommelse og fantasi. De stammer også fra evnen til at føle samvittighedsnag og angst for at fejle og svigte – og fra det dybtliggende ønske om at ændre og forbedre omstændighederne.

Når man begynder at forstå, at man har misforstået lidelse, opdager man, at ikke alene introducerer lidelsen muligheden for at frigøre sig fra identifikation med kroppen og materielle besiddelser. Den gør det desuden muligt at reagere kreativt og med visdom på livet. Håndteringen af livets problemer giver erfaringer, øger skelneevnen og gør det muligt at foretage bevidste, velovervejede valg. I oplevelsen af smerte opdager man, hvad man skal stimulere, og hvad man skal undgå.

Erik Ansvang

Artikel-Lidelse-betydning-&-formål-Annie-Besant
Download-fil: LIDELSE - betydning & formål - Annie Besant


Artikel-Lidelse-betydning-&-formål-Annie-Besant
Læsefil med vendbare sider: LIDELSE - betydning & formål