Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

NY TID. NY ØKONOMI.
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Ny-tid-Ny-økonomi-Willis Harman

NY TID. NY ØKONOMI. (4 af 6)


Ulige fordeling af verdens rigdomme, skaber spænding og krise, som kan føre til krig. Hvis det økonomiske problem løses og ingen mennesker mangler noget, vil krig stort set ophøre.

NY TID. NY ØKONOMI. (4 af 6)

DE NYE VÆRDIER

 

Ny-tid-Ny-økonomi-08-Willis-Harman

 

De nye værdier kaldes ofte ”grønne” eller forbindes med subkulturer og græsrodsbevægelser. Værdierne kan beskrives sådan:

Ny-tid-Ny-økonomi-09-Willis-HarmanHelhed

Verdens problemer kan kun løses, hvis udgangspunktet er helhedstænkning. Det økonomiske system kan ikke adskilles fra resten af samfundet.

 

 

 

 

 

 

Ny-tid-Ny-økonomi-10-Willis-HarmanØkologisk bevidsthed

Planetens økosystem udgør en helhed. Menneskeheden er en del af helheden, og overlevelse er afhængig af et samarbejde med økosystemet.

 

 

 

 

 

Ny-tid-Ny-økonomi-11-Willis-HarmanFred og tryghed

De enorme summer, der bruges til oprustning og våbenkapløb, er i virkeligheden stjålet fra fattige og svage mennesker. Oprustning reducerer nationens evne til at øge borgernes velfærd og tryghed. Derfor er global nedrustning nødvendig.

 

 

 

Ny-tid-Ny-økonomi-12-Willis-HarmanDecentralisering

Store magtkoncentrationer medvirker til fremmedgørelse. Stimulering af positive livsværdier kræver spredning af politiske, teknologiske og sociale aktiviteter, så de får en ”menneskelig” størrelse, og kan overskues af det enkelte menneske. Det vil øge det personlige ansvar.

 

 

 

Ny-tid-Ny-økonomi-13-Willis-HarmanLigeberettigelse

Det mandsdominerede samfund har afsløret, at det er aggressivt og konkurrencepræget. Derfor skal de ”maskuline” egenskaber afbalanceres med ”feminin” varme og omsorg.

 

 

 

 

Ny-tid-Ny-økonomi-14-Willis-HarmanImmaterielle trosretninger

Religionerne skal lægge vægt på personlig udvikling, indre vækst og selvrealisering, som fører til visdom og medfølelse i stedet for på blind tro.

 

 

 

 

 

Ny-tid-Ny-økonomi-15-Willis-HarmanSocialt ansvar

Social ansvarlighed skal medføre, at ændringerne af økonomi og forbrugersamfund i økologisk og immateriel retning ikke går ud over svage, fattige og mennesker med fysisk arbejde.

 

 

 

 

Ny-tid-Ny-økonomi-16-Willis-HarmanSolidaritet med ulandene

Industrilandene skal være seriøst opmærksomme på ulandenes fremtid. Økonomisk vækst er ikke tilstrækkeligt for udviklingslandene. Sociale, kulturelle og psykologiske faktorer skal tages i betragtning på lige fod med økonomiske og politiske faktorer.

 

 

 

Ny-tid-Ny-økonomi-17-Willis-HarmanBalance i befolkning og økonomi

Jordens størrelse kræver, at den samlede befolkningsmængde stabiliseres, og at den samlede økonomiske aktivitet og systemet som helhed når en eller anden form for ligevægt.

 

 

 

 

Ny-tid-Ny-økonomi-18-Willis-HarmanKulturel mangfoldighed

Menneskehedens kulturelle mangfoldighed er et planetarisk udtryk på samme måde som plante- og dyrelivets mangfoldighed. Den industrielle økonomis tendens til at udrydde andre kulturer skal standses.

 

 

 

 

Ny-tid-Ny-økonomi-19-Willis-HarmanIkke-voldelig forandring

Samfundsændringerne skal være ikke-voldelige, hvis de skal være langtidsholdbare. Nødvendige samfundsændringer skal altid foretages ved hjælp af bevidstgørelse om problemernes alvor og løsning.

 

 

 

 

Ny-tid-Ny-økonomi-20-Willis-HarmanAnsvarliggørelse

Hvis de øvrige betingelser skal opfyldes, er det nødvendigt ikke at lægge vægt på målet. Man skal fokusere på processen. ”Målet helliger midlet” er en farlig illusion. Det enkelte menneske skal føle sig personligt ansvarlig for sit eget liv og for at samarbejde med andre for at gennemføre de nødvendige samfundsændringer. Det er en evolutionsproces, hvor målet langsomt toner frem.

Artikel-Ny-tid-Ny-økonomi-Willis Harman
Download-fil: NY TID. NY ØKONOMI.- Willis Harman


Artikel-Ny-tid-Ny-økonomi-Willis Harman
Læsefil med vendbare sider: NY TID. NY ØKONOMI.