Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

INVOKATION & EVOKATION
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Invokation-&-Evokation

INVOKATION & EVOKATION (3 af 8)


Der er tre former for invokation. Massernes ubevidste krav, den invokative fokusering hos oprigtige mennesker og disciples og aspiranters bevidste krav.

INVOKATION & EVOKATION (3 af 8)

Fra tro til viden og vished

 

Invokation-&-Evokation-04-Alice-Bailey

 

Den nye videnskab om mantraer, meditation og ritualer har forberedt menneskeheden til – på bestemte tidspunkter i løbet af året – at udtrykke menneskehedens krav om samhørighed med det guddommelige og en nærmere åndelig relation mellem mennesker. Hvis arbejdet udføres korrekt, vil det skabe respons fra Hierarkiet og dets overhoved, Kristus. Pga. responsen vil masserne gradvis forvandle tro til viden og vished. Menneskeheden forvandles og åndeliggøres, og de to store energicentre eller -grupper – Hierarkiet og menneskeheden – vil begynde at arbejde i fuldkommen samklang og enighed. Det overmenneskelige rige vil på den måde kunne arbejde aktivt på det fysiske plan.

Invokation-&-Evokation-05-Alice-BaileyBøn og meditation

Det er indlysende, at metoden med invokation og evokation stammer fra tidligere tiders praksis, der blev brugt til menneskets tilnærmelse til det guddommelige. Mennesket har længe brugt bøn og opnået vigtige åndelige resultater, på trods af at bønnen ofte blev misbrugt til egoistiske formål. Mentale og intelligente mennesker bruger sædvanligvis meditation for at få viden om det guddommelige, for at vække intuitionen og forstå sandhedens natur. De to metoder – bøn og meditation – har givet menneskeheden forskellige åndelige erkendelser, som nu kendetegner tænkning og holdning. Verdens hellige skrifter er skabt på den måde, og det samme gælder de sublime åndelige begreber, der har betinget menneskets liv og givet den ene åbenbaring efter den anden, som har fundet vej til menneskets tankesind.

Religion har også spillet en rolle, og man har forsøgt at samle grupper af troende mennesker til en indsigtsfuld og samlet tilnærmelse til Gud – men man har desværre betonet den transcendente og ikke den immanente Gud. Når den immanente guddom i ethvert menneskes hjerte er opvækket og aktiv (selv om det kun er i begrænset omfang), vil kontakten til det guddommelige som en invokativ tilnærmelse få stor kraft og vise overraskende og mirakuløse resultater. Det vil være en respons, der overgår menneskets inderligste håb, og den vil blive skabt af Kristus og hans arbejdende gruppe.

Artikel-Invokation-&-Evokation
Download-fil: INVOKATION & EVOKATION - Alice A. Bailey


Artikel-Invokation-&-Evokation
Læsefil med vendbare sider: INVOKATION & EVOKATION