Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DE VISES STEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-De-vises-sten-Erik-Ansvang

DE VISES STEN (1 af 6)


Alkymi drejer sig ikke om mystiske magikere, der udfører hemmelige eksperimenter for at skabe guld. Men måske er guld et symbol på noget helt andet end en klump fysisk metal?

DE VISES STEN (1 af 6)

DE VISES STEN

 

Af Erik Ansvang

 

De-vises-sten-Erik-Ansvang

Du kan frit downloade artiklen "DE VISES STEN" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

DE VISES STEN

 

Esoterisk set arbejder alkymien på at forvandle

menneskets lavere natur til højere åndelighed.

 

De-vises-sten-01-Erik-Ansvang

 

Hvis man tror, at alkymi drejer sig om mystiske magikere, der står i dunkle laboratorier mellem rygende kolber og boblende reagensglas, mens de udfører hemmelige eksperimenter for at skabe guld, så er det svært at se en sammenhæng med åndelig udvikling. Men hvis guld i stedet er et symbol på noget helt andet end en klump fysisk metal, så er der måske en sammenhæng.

Ordet alkymi

De-vises-sten-02-Erik-AnsvangOrdet alkymi stammer fra ”al”, der betyder ”den” og ”kimiya”, der betyder ”víses sten”. Al­Kimiya er imidlertid et arabiseret ord, der stammer fra det græske ”chemeia”, der betyder ”væske” eller saft, som er udtrukket fra en plante. Chemeia kan derfor oversættes med ”livets vand”. ”Al­Kimiya” eller ”Ul­Khemi” blev til ”alkymi” − dvs. den guddommelige magis kunst. Men hvis man går længere tilbage i tiden, stammer arabernes og grækernes ord fra det gamle Egypten – nærmere bestemt fra den egyptiske skabergud Chem eller Khem. Ordet Khem er identisk med navnet på skaberguden Khnum (billedet th.). De gamle egyptere sagde, at ”Khnum giver ånden form og liv”, for han var symbol på den guddommelige kraft, der omsatte den guddommelige hensigt og plan til det skaberværk, der kaldes Universet. Khnums enestående alkymistiske handling bestod i at forvandle absolut intet til absolut alt (Universet i sin helhed), og det må betegnes som en guddommelig alkymistisk proces. Khnums arbejde var derfor en forudsætning for skabelse og udviklingen af stof, tid og rum, af cyklisk bevægelse og af begyndelse og slutning.

Artikel-De-vises-sten-Erik-Ansvang
Download-fil: DE VISES STEN - Erik Ansvang


Artikel-De-vises-sten-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: DE VISES STEN