Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ER DER GRUND TIL FRYGT OG BEKYMRING?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Lederartikler-på-VisdomsNettet

ER DER GRUND TIL FRYGT OG BEKYMRING?


Alle kender til frygt og bekymring. Og der er kaos i verden i denne periode. Derfor bekymrer de fleste sig, og de frygter fremtiden. Men det er spild af energi.

ER DER GRUND TIL FRYGT OG BEKYMRING?

Lederartikler-på-VisdomsNettet 

 

ER DER GRUND TIL

FRYGT OG BEKYMRING?

 

Alle kender til frygt. Og der er kaos i verden i denne tid. Derfor bekymrer de fleste mennesker sig. Men det er spild af energi. Hvis man bekymrer sig, og det man frygter ikke sker, var bekymringen spild af energi. Hvis det man frygter faktisk sker, var bekymringen nytteløs. Bekymring og frygt er spild af energi og tab af livskvalitet.

På det instinktive niveau opstår frygt på grund af manglende forståelse for det, der sker i verden. På det følelsesmæssige plan har frygten ofte tilknytning til relationer og fremtiden. På det mentale plan er frygten navnlig knyttet til erfaringer. En vis portion instinktiv frygt advarer et menneske mod farer, og derfor er denne form for frygt gavnlig. Men de fleste former for frygt reducerer livskvaliteten og skaber begrænsninger.

Frygt gør det vanskeligt at komme videre i udviklingen. Frygt opstår på ethvert niveau i personlighedens udvikling, og det er ikke nemt at opnå ægte frygtløshed. Men det eneste, man skal frygte, er selve frygten. Det lyder enkelt. Det lyder, som om frygt kan fjernes bare ved at beslutte det. Men faktisk er det kun ved at finde ud af, hvad man frygter, og hvor frygten stammer fra i personligheden, at man kan erstatte frygt med mod.

Der er som regel ingen rationel grund til frygt. Det gælder navnlig, når man frygter for, hvad der kan ske med dem, man holder af − eller når man frygter for, hvad der i det hele taget kan ske. Begge former for frygt handler om en ukendt fremtid. Selvom denne form for frygt virker kærlig og uselvisk, er den som regel ikke baseret på virkeligheden.

Frygten for hvad der kan ske med en selv eller ens nære og kære − f.eks. frygt for fiasko eller frygt for sygdom − stammer fra astrallegemet, det følelsesmæssige niveau af personligheden. Problemet kan kun løses fra et niveau, der ligger over det, hvor frygten opstår. Arbejdet skal derfor udføres ved hjælp af tænkeevnen − dvs. på mentalplanet − som kan give et logisk svar på spørgsmålet.

Frygt for fremtiden eller en frygt for døden er baseret på hukommelsen, fantasien og evnen til at visualisere. Her er det tankesindet, der får denne form for frygt til at vokse, for energi følger tanken. Den er vanskeligere at overvinde, og den kan kun kontrolleres ved hjælp af sjælen − det højere selv − som har et højere perspektiv.

Hvis frygten opstår på det instinktive niveau, kan fysiske afspændingsøvelser være nødvendige, for det dæmper aktiviteten i astrallegemet. Hvis frygten opstår på det følelsesmæssige plan, er det vigtigt ikke at tilføre mentalt stof til frygtreaktionerne, for tanken vil kun styrke frygten. Tænkeevnen skal i stedet bruges til at kaste et rationelt lys over følelsen. Hvis frygten opstår i tankesindet, vil meditation og sjælskontakt kunne skabe den strøm af lys og energi, der kan opløse tankeformen.

 

Lederartikler-på-VisdomsNettet-02-

Artikel-Lederartikler-på-VisdomsNettet
Download-fil: LEDERARTIKLER PÅ VISDOMSNETTET


Artikel-Lederartikler-på-VisdomsNettet
Læsefil med vendbare sider: LEDERARTIKLER PÅ VISDOMSNETTET