Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVAD ER ONDSKAB?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Lederartikler-på-VisdomsNettet

HVAD ER ONDSKAB?


Man får nemt det indtryk, at meget af det, der kategoriseres som ondskab, dybest set er et spørgsmål om mennesker, der opfører sig dårligt af mange forskellige grunde.

HVAD ER ONDSKAB?

 Lederartikler-på-VisdomsNettet

 

HVAD ER ONDSKAB?

 

Når der sker traumatiske begivenheder − uanset om de er globale, nationale eller personlige − tænker de fleste spontant på ondskab. Begivenhederne kan variere fra krig og mord til bedrag og personligt tillidsbrud. Spørgsmålet er, hvornår en handling er ond, eller om den bare er moralsk forkastelig? Er handlingen ægte ond, eller er der tale om kulturelle fordomme og manglende evne til at forstå årsagerne til en bestemt adfærd? Eller afviser man den slags filosofiske spørgsmål ved ganske enkelt at klassificere bestemte grupper af mennesker og deres handlinger som onde uanset hvad?

Når man studerer åndsvidenskab, får man nemt det indtryk, at meget af det, der kategoriseres som ondskab, dybest set er et spørgsmål om mennesker, der opfører sig dårligt på grund af materialisme, separatisme, konservatisme, egoisme, frygt, grådighed og uvidenhed. Det er slemt nok, men er det ondskab?

Der er ingen tvivl om, at alle kan tænke på øjeblikke, hvor de handlede uærligt eller umoralsk. Og alle er gode til at retfærdiggøre deres handlinger, kaste glans over dem, tilgive sig selv eller fortrænge sin skyld. Men inderst inde ved de fleste tænkende mennesker, når de har opført sig dårligt. Det er ikke ægte ondskab. Det er snarere udtryk for den almindelige kamp mellem sjælens guddommelige natur, og personlighedens lavere ønsker og begær.

Alle har en medfødt tendens til egoisme og separatisme, som er en arv fra den animalske natur. Men alle har også en medfødt guddommelighed og en overordnet hensigt med inkarnationen på Jorden. Mennesket inkarnerer for at udvikle sin bevidsthed, og derfor skal alle uundgåeligt passere gennem de forskellige udviklingsstadier, der begynder med uvidenhed og fører til alvidenhed. Livet i fysisk form modner bevidstheden, og frygt, egoisme, separatisme og uvidenhed overvindes lidt efter lidt − liv efter liv.

Men alt dette er ikke et forsøg på at sige, at ægte ondskab ikke eksisterer. Nogle handlinger går langt over grænsen for det, man kan kalde mennesker, der opfører sig dårligt. Nogle handlinger er faktisk manifestationer af ægte ondskab. Alice A. Bailey bekræfter i sit forfatterskab, at ægte ondskab eksisterer. Ondskab kan bl.a. karakteriseres ved materialistiske og separatistiske holdningers dominans over åndelige værdier. Det er logisk, for dermed bliver det fysiske plan den mindste modstands vej for tendenser som frygt, magtbegær og krav om mentale underkastelse − og de udnyttes af onde kræfter.

Ondskab eksisterer, men mennesket er ikke prisgivet de såkaldte mørkets kræfter. Mørkets kræfter er kun i stand til at begå onde handlinger, fordi det er nemt at finde fodfæste i en menneskehed, der i den nuværende periode har mistet forbindelsen til det åndelige. Det er menneskeheden selv, der holder døren åben for mørkets kræfter. Derfor er indsigt i åndsvidenskab, meditation, tjenestearbejde og bevidsthedsudvikling vigtigere end nogensinde.

 

Lederartikler-på-VisdomsNettet-02-

Artikel-Lederartikler-på-VisdomsNettet
Download-fil: LEDERARTIKLER PÅ VISDOMSNETTET


Artikel-Lederartikler-på-VisdomsNettet
Læsefil med vendbare sider: LEDERARTIKLER PÅ VISDOMSNETTET