Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

NY IDÉ! NY CIVILISATION!
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Lederartikler-på-VisdomsNettet

NY IDÉ! NY CIVILISATION!


Menneskehedens vanskeligheder i nutiden, hænger bl.a. sammen med, at den modtager en voksende strøm af nye idéer. Det er et resultat af væksten i menneskehedens mentale styrke.

NY IDÉ! NY CIVILISATION!

 Lederartikler-på-VisdomsNettet

 

NY IDÉ! NY CIVILISATION!

 

Det er ofte sagt, at menneskeheden i øjeblikket befinder sig i en overgangsperiode, og det velkendte samfund er tydeligvis under pres. Faktisk er hele den globale civilisation under forandring.

Victor Hugo sagde: "Der er ikke noget, der er stærkere end en idé, hvis tid er kommet." Menneskehedens vanskeligheder på nuværende tidspunkt, hænger bl.a. sammen med, at den modtager en voksende strøm af nye idéer, hvis tid er kommet. Det er et direkte resultat af væksten i menneskehedens mentale styrke, og den er dels et resultat af det høje uddannelsesniveau, og dels et udtryk for bevidsthedsudviklingen, for flere og flere mennesker bliver mentalt fokuseret. Derfor bliver de i stand til at arbejde med idéer. Selve civilisationen er udtryk for idéer, der er omsat til adfærd. De nye idéer forandrer mennesker, holdninger, institutioner, teknologier og de kunstformer, der udgør civilisationen.

Hvorfor forandrer idéerne sig? En idé har ligesom alt andet en livscyklus. Idéens magnetisme tiltrækker først menneskehedens tænkere. Afhængigt af idéens kraft og vitalitet, holder den sig levende i kortere eller længere tid. Den inspirerer til samarbejde, og til sidst kommer den til udtryk i den ydre verden. Den former en civilisation.  Men når idéens kraft på et tidspunkt er udløst, toner den ud, og civilisationen begynder at gå i opløsning. Menneskehedens materialistiske opfattelse af Universet, naturen og sig selv er en idé, der er ved at miste sin kraft. Derfor er der tiltagende kaos på alle livets områder. Og der er behov for nye idéer.

Det er vigtigt, at grupper med esoterisk forståelse opbygger og stimulerer tankeformer med nye idéer. De nye idéer spirer allerede frem overalt, og værditeoretisk er de overraskende ensartede: De er humanistisk-økologiske. De handler om en ny helhedsopfattelse. De fjerner fokus fra det kvantitative, og skifter til det kvalitative. Hovedværdierne er balancen mellem mennesket og den omgivende natur og mellem mennesker indbyrdes. Og det skal forstås på alle planer. Man skal både afbalancere forholdet mellem enkeltpersoner, mellem grupper, mellem nationer og mellem menneskeheden og naturrigerne.

Overgangsperioden, hvor de gamle idéer dør og de nye bliver født, kan symboliseres med fugl Fønix – den store fugl, som periodisk fortæres af ilden og derefter genfødes af asken. I åndsvidenskaben er ild ofte blevet brugt til at symbolisere tankesindet. Ild kan som bekendt være både gavnlig og destruktiv. Det er op til det enkelte menneske at lære at bruge tankesindet konstruktivt, at forsøge at kontakte den høje vision om en fremtidig verden, hvor det gode for helheden oplyser alt i samfundet. Båret på denne idés kraft kan den nye civilisations fugl Fønix blive sikkert genfødt og stige til nye højder.

 

Lederartikler-på-VisdomsNettet-02-

Artikel-Lederartikler-på-VisdomsNettet
Download-fil: LEDERARTIKLER PÅ VISDOMSNETTET


Artikel-Lederartikler-på-VisdomsNettet
Læsefil med vendbare sider: LEDERARTIKLER PÅ VISDOMSNETTET