Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TANKER OM FINANSKRISEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Lederartikler-på-VisdomsNettet

TANKER OM FINANSKRISEN


Finanskriser medfører frygt, mistede jobs, tab af hjem og levebrød, men de giver samtidig en mulighed for at genoverveje de anerkendte værdier.

TANKER OM FINANSKRISEN

 Lederartikler-på-VisdomsNettet

 

TANKER OM FINANSKRISEN

 

Der er finanskrise! Derfor er spørgsmålet om penge centralt i den offentlige debat. Egoisme, grådighed, materialisme, misbrug og skandaler har fået det økonomiske system ud af kontrol, og finansmarkedet er kommet i mediernes og offentlighedens afslørende lys. Skatteborgerne kræver gennemsigtighed og kontrol. Der er ingen tvivl om, at systemet er modent til forandring. Krisen medfører frygt, mistede jobs, tab af hjem og levebrød, men det giver samtidig en fantastisk mulighed for at genoverveje de anerkendte værdier og ændre den automatiske tænkning, der siger – at sådan er det jo!

For hvad er penge? Penge har fast form! Det samme har ædelstene, guld og sølv. Men olie, jord og husdyr er også hård valuta. Penge forsyner mennesket med livets materielle nødvendigheder: Mad, bolig, tøj osv. og det er lettest at tænke på penge i relation til noget materielt, som noget, man kan stole på – noget man køber ting med. Men penge er også papir. Papiret repræsenterer guld, der er oplagret et eller andet sted, man aldrig får at se. Man får at vide, det er der, og det regner man så med. Derfor er alle enige om, at et bestemt stykke papir er noget værd. Det har en bestemt værdi. Man accepterer, at fordi der er trykt et tal på et stykke papir, er papiret lige så meget værd, som det tal, der er trykt på det. Og derfor går alle omkring med små papirlapper med tal på. Hvis man da ikke har komprimeret pengesedlerne til et lille plastikkort – et kreditkort. Alle er enige om, at et elektronisk blip på en computerskærm er penge værd. For ikke at tale om netbank, som kan overføre værdier for tusindvis af kroner med et klik på en tast. Pengene er blevet usynlige, og tallene flyttes halvvejs rundt om Jorden på et sekund. Penge bevæger sig nu lynhurtigt. De er blevet mindre håndgribelige og mere elektriske. Eller mere æteriske. De minder mere og mere om prana. Måske er mennesket ved at nærme sig en forståelse af, at penge er energi?

Dybest set er penge en gensidig aftale. Og en aftale indebærer en relation. Penge er et middel, der bringer mennesker i mange slags relationer. Alle har et personligt forhold til penge. Penge tvinger mennesker til at beskæftige sig med ting på det fysiske niveau på en meget virkelig måde, og derfor giver det mulighed for rigtige relationer til stof og fysisk substans. Penge har en særlig evne til at få indre kvaliteter op til overfladen – kvaliteter, der skal vurderes og transformeres i sjælens lys. De skal ses i relation til enhed og helhed. Sådan plejer man ganske vist ikke at håndtere penge i dagligdagen. Når man bruger penge, tænker man ikke på dem som energi, som prana eller som en konsolidering af kærlig og levende energi. Hvad ville der ske, hvis man gjorde det? Hvordan ville det føles? Hvordan ville verden se ud?

Er menneskeheden parat til at se penge

som åndelig energi?

 

Lederartikler-på-VisdomsNettet-02-

Artikel-Lederartikler-på-VisdomsNettet
Download-fil: LEDERARTIKLER PÅ VISDOMSNETTET


Artikel-Lederartikler-på-VisdomsNettet
Læsefil med vendbare sider: LEDERARTIKLER PÅ VISDOMSNETTET