Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVORDAN MAN UNDGÅR SLADDER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Lederartikler-på-VisdomsNettet

HVORDAN MAN UNDGÅR SLADDER


Ethvert intetsigende ord skaber en virkning, og hvis ordet er godt og venligt, er det ok. Hvis det ikke er det, har det en pris. Hvordan undgår man sladder?

HVORDAN MAN UNDGÅR SLADDER

 Lederartikler-på-VisdomsNettet

 

HVORDAN MAN UNDGÅR SLADDER

 

I bogen A Treatise on White Magic siger den tibetanske mester Djwhal Khul, at der findes tre slags tale. Ethvert intetsigende ord skaber en virkning, og hvis ordet er godt og venligt, er det ok. Hvis det ikke er det, har det en pris. Egoistiske ord, der siges med en bestemt hensigt, bygger en mur af separatisme, og det tager lang tid at nedbryde muren. Hadefulde ord, hensynsløs tale og giftig sladder, som bringes videre, fordi det føles spændende, dræber sjælens impulser. Derfor er der otte gode råd til, hvordan man undgår sladder.

1. Dyrk dine positive tanker, og aversionen mod sladder vil vokse sig så stærk, at du nægter at lytte til sladder.

2. Læs og tænk over hver linje, du læser. Jo mere du ved, jo lettere kan du se motiverne bag andres handlinger. Forståelse udelukker kritik, for intolerance opstår af uvidenhed. Løsningen består i at forstå begge parter. Sladder er en form for intolerance og derfor også udtryk for uvidenhed.

3. Forsøg at være fredelig og tænke klart. På den måde kan du styre din samtale. Men hvis du rives med af fordomme, hvirvles du ind i malstrømmen. Hvis ”hovedet holdes koldt”, kan du bære over med mennesker, der sladrer, og overhøre det, de siger. Men gribes du af argumenterne, er du ved at fare vild, for alle fordomme stammer fra personligheden.

4. Sladder kræver ”gødning”. Dyrk derfor generel tilbageholdenhed. Hvis sladderen ikke tilføres energi, dør den. Energitilførslen er subtil, og den mærkes, selv når ordene ikke udtales. Hvis du mentalt møder ethvert forsøg på at få en medløber, vil det hurtigt blive opfattet, og sladderen vil dø af mangel på energi. Det er den kendte metode med tilbagetrækning af energi i stedet for undertrykkelse.

5. Lær at holde af sandheden i alle dens former. Sig sandheden – selv med risiko for at virke uvenlig, men gør det så forsigtigt som du kan. Sladder er som regel ikke den fulde sandhed. Ofte er sladder ligegyldig eller forstørret af nogle menneskers fantasi.

6. Erkend at sladder ikke er andet end sensationslyst. Sladder stammer derfor fra astralplanet og følelseslivet. Når man lytter til sladder, skyldes det, at man enten er subtilt smigret af sin egen formodede immunitet, eller fordi man beruses af den usunde følelse af spænding, der hvirvles op af de lavere sanser.

7. Glem ikke, at når man sårer en anden, svækker man samtidig sig selv. Man skader sit astrallegeme, og det tager tid at læge såret. Når man nedgør et andet menneske i kraft af sine handlinger, svækker man sine egne følelser og moral.

8. Træn dig selv i tankekontrol. Det, du ikke tror, kan du ikke tale om med overbevisning. Sandheden tvinger ganske vist et menneske til at se det, der kaldes ”fejl”, men det kan samtidig indse, at det kun ser en lille del af sandheden.

 

Lederartikler-på-VisdomsNettet-02-

Artikel-Lederartikler-på-VisdomsNettet
Download-fil: LEDERARTIKLER PÅ VISDOMSNETTET


Artikel-Lederartikler-på-VisdomsNettet
Læsefil med vendbare sider: LEDERARTIKLER PÅ VISDOMSNETTET