Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ASKESE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Lederartikler-på-VisdomsNettet

ASKESE


Der kommer et tidspunkt i enhver discipels udvikling, hvor de åndelige aspirationers samlede virkning skaber et nyt og dybere engagement. Hvis det ignoreres, forsinkes disciplens fremskridt.

ASKESE

Lederartikler-på-VisdomsNettet 

 

ASKESE

Tidligere var løftet om askese eller et liv i fattigdom almindelig praksis i religiøse kredse. Askese indikerede ekstrem dedikation og offer til et bestemt religiøst system. Løftet gik som regel hånd i hånd med underkastelse, der var pålagt af en autoritet. Det var reelt en metode til adfærdskontrol, og den var knyttet til en fase, der kan betegnes som menneskehedens barndom. Det var en praksis, som skabte utallige tiggere, der gik rundt med tiggerskåle, og levede af deres medmennesker, men det blev anset for at være yderst prisværdigt.

Menneskeheden er ved at opnå modenhed. Paulus sagde: ”Da jeg var barn, talte jeg som et barn, forstod jeg som et barn, tænkte jeg som et barn. Men da jeg blev voksen, aflagde jeg det barnlige”. Skal løftet om askese så ikke droppes? Det rigtige svar er sandsynligvis ”nej”. Og hvis det er tilfældet, er der brug for en voksen forståelse af askese.

Der kommer et tidspunkt i enhver discipels udvikling, hvor de åndelige aspirationers samlede virkning skaber et nyt og dybere engagement. Hvis det ignoreres, forsinkes disciplens fremskridt på udviklingsvejen, men før eller senere bliver ethvert personligt ønske om fremskridt opgivet. Disciplen erkender langt om længe i sin bevidsthed den dybe sandhed, at:

  1. Disciplens problemer smelter sammen med menneskehedens problemer.
  2. Disciplens planer er identiske med Hierarkiets planer.
  3. Disciplens liv forenes med gruppens liv. Og alligevel er intet mistet.

I Den Nye Tidsalder kan man forvente, at løftet om askese og fattigdom bliver et privat sag mellem personligheden og menneskets sjæl. Det er en beslutning, der er underlagt disciplens åndelige vilje. Det er et løfte, der gives lydløst, i fortrolighed og intet menneske kender til det. Hvis løftet skal have værdi, skal det udelukkende komme til udtryk i disciplens liv. Gør det ikke det, vil det være et mislykket forsøg på at tage et stort skridt fremad.

I Den Nye Tidsalder vil løftet omfatte meget mere end penge og materielle besiddelser, som disciplen heller ikke skal binde sig til af hensyn til den personlige karma og omstændighederne i tjenestearbejdet, og det vil kræve både disciplin og offer. Kvaliteten af løftet kan formuleres på denne måde:

 

”Søg intet. Ønsk intet. Håb intet for personligheden. Giv afkald på al åndelig ambition. Vær tilfreds med at være i lyset eller i mørket – at være aktiv eller passiv – at arbejde eller at vente – at tale eller at være tavs – at blive rost eller irettesat – at føle sorg eller glæde. Disciplens eneste ønske er at hjælpe Hierarkiet med det guddommelige arbejde til gavn for menneskeheden”.

 

Det kan sammenfattes i ét ord ”uselviskhed”. Uselviskhed er et magisk mantra. Det rummer essensen af det engagement, som ledende medlemmer af den nye verdenstjenergruppe viser.

 

Lederartikler-på-VisdomsNettet-02-

Artikel-Lederartikler-på-VisdomsNettet
Download-fil: LEDERARTIKLER PÅ VISDOMSNETTET


Artikel-Lederartikler-på-VisdomsNettet
Læsefil med vendbare sider: LEDERARTIKLER PÅ VISDOMSNETTET