Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

FREDSPROCESSEN ER I GANG
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Fredsprocessen-er-i-gang-Erik-Ansvang

FREDSPROCESSEN ER I GANG (5 af 6)


Den nuværende periode er ikke bare en tid med forandring. Det er en transformationsperiode. Målet er menneskehedens enhed. Essensen er fred.

FREDSPROCESSEN ER I GANG (5 af 6)

Jungleloven

 

Fredsprocessen-er-i-gang-05-Erik-Ansvang

 

Jungleloven skaber ikke harmoni og balance

Mange politikere er overbeviste om, at markedskræfterne automatisk vil skabe en retfærdig balance, og at kampen for tilværelsen vil skabe et samfund, hvor alle vil leve i fred med hinanden. Men markedskræfterne er ikke andet end grådighed sat i system. Markedskræfterne er et andet ord for "jungleloven", og den siger, at den stærke skal overleve, mens den svage må lide eller dø. Historiens utallige revolutioner viser, at denne holdning skaber kamp og ufred. Hvis man ønsker fred – hvis man ønsker et samfund, der kan være et forbillede for andre fredselskende nationer, skal man afvise alle politiske beslutninger, der skaber adskillelse og kun acceptere beslutninger, der samler og skaber helhed.

Et samfund, der ønsker at skabe balance og enhed, skal ikke acceptere, at syge mennesker ikke omgående behandles på sygehusene. Det skal ikke acceptere hjemløse. Det skal ikke acceptere, at samfundets svageste – f.eks. psykisk syge, invalide og pensionister – skal leve på et eksistensminimum. Magthavernes opfordring til at angive sine medmennesker til myndighederne, og derved skabe en nation af stikkere – et samfund hvor man frygter hinanden i stedet for at styrke tilliden til hinanden − burde være utænkeligt. Disse og lignende tendenser i et samfund fører uundgåeligt til ufred.

Konkurrence eller samarbejde?

Vejen ud af denne turbulente fase, er nye visioner. Menneskeheden må forlade visionen om et samfundssystem, der definerer alle til indbyrdes konkurrence om penge og magt. Der skal findes en ny samfundsform, som definerer alle til indbyrdes samarbejde til helhedens bedste. De to livsværdier – det konkurrerende og det samarbejdende samfund – står overfor hinanden. Fredselskende mennesker skal derfor fungere som mellemled mellem de gamle og de nye livsværdier. Grundlaget er forståelse. Først er det nødvendigt at forstå, hvordan mennesker, der er involveret i det gamle samfundssystem, føler og tænker. De mennesker, der har den beslutningstagende magt, reagerer på den spændte situation på en temmelig ensartet måde − uanset om der er tale om nationale ledere i en krigssituation, om det er naboer, der er blevet uvenner, eller om det er et skænderi mellem ægtefæller.

Artikel-Fredsprocessen-er-i-gang-Erik-Ansvang
Download-fil: FREDSPROCESSEN ER I GANG - Erik Ansvang


Artikel-Fredsprocessen-er-i-gang-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: FREDSPROCESSEN ER I GANG