Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ALDERDOM - ET ERFARINGSOMRÅDE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Alderdom-et-erfaringsområde-Lucille-Gilling

ALDERDOM - ET ERFARINGSOMRÅDE (5 af 6)


Aldrende aspiranter ved, at man nu er i en situation, der kan opfattes som statisk, men man skal ikke vente på, at sjælen sætter en eller anden aktivitet i gang.

ALDERDOM - ET ERFARINGSOMRÅDE (5 af 6)

Døden

 

Alderdom-et-erfaringsområde-05-Lucille-Gilling

 

Få ældre mennesker frygter reelt døden, for de længes efter frigørelsen fra de omstændigheder, der holder den fysiske krop fast på det fysiske plan. De længes efter at blive forenet med deres kære, der er gået bort før dem. Mange frygter, at den fysiske krop vil blive fastholdt på det fysiske plan ved hjælp af avanceret teknologi, selvom det er tydeligt, at sjælen er i gang med en tilbagetrækningsproces. Det er ofte de pårørendes ønske snarere end den døendes ønske – eller det kan være et ønske fra lægerne, der mener, at det fysiske liv skal opretholdes for enhver pris.

Karmaloven ignoreres ofte, når et fysisk legeme holdes i live, og det er uhensigtsmæssigt i forhold til sjælens mål. Denne tragedie kan undgås, hvis man underskriver et såkaldt livstestamente, hvor det klart fremgår, at man ikke ønsker anvendelse af nogen form for metoder, der vil gribe ind i dødsprocessen. Disse livstestamenter er restgyldige i mange lande.

Erindringer

Det aldrende menneske tænker nogle gange tilbage på de mange år med kampe og husker de ofre han/hun har måttet yde for andres velfærd. Den aldrende begynder at indse, at begrebet ”offer” ikke eksisterer, for det, der opleves som et offer, var i virkeligheden en form for selvtilfredsstillelse eller en subtil form for selvmedlidenhed. Offer er i virkeligheden en fuldkommen tilpasning til Guds vilje, idet Guds åndelige vilje og den guddommelige vilje er smeltet sammen.

Her mindes man Shakespeares deprimerende og negative beskrivelse af menneskets tre stadier, men Djwhal Khuls beskrivelse, som han har givet i Kosmisk ild, er i høj grad venligere og blidere.

 

Alderdom-et-erfaringsområde-06-Lucille-Gilling

 

Djwhal Khul fortæller, at devaernes opbygningsarbejde foregår sideløbende med væksten af de to finere legemer – det æteriske og astrale – og det fortsættes indtil modenhed er opnået. Det næste stadie i arbejdet består i store træk af reparationsarbejde og opretholdelse af legemet i årene frem mod fuld manddom, sådan at det kan fungere i overensstemmelse med det subjektive livs formål – og livsmålet varierer naturligvis afhængig af menneskets udviklingsniveau og karma.

Artikel-Alderdom-et-erfaringsområde-Lucille-Gilling
Download-fil: ALDERDOM - Lucille Gilling


Artikel-Alderdom-et-erfaringsområde-Lucille-Gilling
Læsefil med vendbare sider: ALDERDOM