Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ISIS & LOTUSEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Isis-og-lotusen-Erik-Ansvang

ISIS & LOTUSEN (3 af 5)


Isis er Egyptens Verdensmoder. Når den guddommelige vision fødes, begynder den at antage form. Den løfter sig som en lotusblomst op af urhavet.

ISIS & LOTUSEN (3 af 5)

Isis − den hellige jomfru i lotusen

 

Isis-og-lotusen-04-Erik-Ansvang

 

Fra åndsvidenskaben ved man, at templerne i Øvre-Egypten (dvs. den sydlige del af Egypten) repræsenterer menneskets lavere chakraer eller de bevidsthedstilstande, som kommer til udtryk i de relativt tætte stofformer, og derfor er det ikke overraskende, at det tempel, der er dedikeret til gudinden Isis befinder sig i Egyptens rodchakra i Øvre-Egypten nærmere bestemt i området ved Aswan. Gudinden Isis er roden til alt stof og alle former. Og Øvre-Egyptens landområde symboliseres netop af en lotus. Isis og lotusen er derfor identiske symboler.

Isis kaldes "den hellige jomfru i lotusen" og "det himmelske bæger". Det skyldes, at Isis symboliserer legemet eller formen, som rummer det guddommelige tankesind. Lotusen er et perfekt symbol på relationen mellem ånd og stof. Lotusens blomst danner et bæger, og indeni lyser blomstens gyldne skønhed.

 

Isis-symbolik

 

Symbolsk set har Isis flere af lotusens egenskaber, for i det gamle Egypten symboliserede hun:

· Stof og form

− stof, form og legemer vokser frem af urhavets dyb. − Lotusplanten vokser frem af vandets mørke.

· Undfangelsen

− ånden/sjælen fødes i formen og beliver den. Lotusplanten opstår af Nilens mudder, hvor den første spæde kimplante spirer frem.

· Vækst

− ånden/sjælen (bevidstheden) vokser i formen og følelseslivet udvikles. Lotusplantens stængel og knop vokser op gennem vandelementet.

· Intellektets udvikling frem mod illumination

− ånden/sjælen udvikler herefter intelligens gennem sin aktivitet i stoffet. Lotusplanten løfter sig op i luftelementet.

· Illumination og sandhed

− ånden/sjælen åbner sig for at blive kanal og redskab for guddommelig inspiration. Lotusplanten udfolder sine kronblade for at modtage Solens liv og lys og bære frugt.

På denne måde var lotusen et symbol for Verdensmoderen Isis, som repræsenterede selve den universelle tankeform eller hele kosmos. Det er årsagen til, at de gamle egyptere betragtede gudinden Isis som den øverste universelle tankevirksomhed, det guddommelige tankesind eller ren visdom.

Artikel-Isis-og-lotusen-Erik-Ansvang
Download-fil: ISIS & LOTUSEN - Erik Ansvang


Artikel-Isis-og-lotusen-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: ISIS & LOTUSEN