Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ISIS & LOTUSEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Isis-og-lotusen-Erik-Ansvang

ISIS & LOTUSEN (4 af 5)


Isis er Egyptens Verdensmoder. Når den guddommelige vision fødes, begynder den at antage form. Den løfter sig som en lotusblomst op af urhavet.

ISIS & LOTUSEN (4 af 5)

Isis i mennesket

 

Isis-og-lotusen-05-Erik-Ansvang

 

Isis er på denne måde et kosmisk symbol, men ud fra princippet i det hermetiske aksiom, der siger: "Som foroven således også forneden, som i det store således også i det små, som i det ydre således også i det indre", repræsenterer hun principielt det samme i det enkelte menneske. Gudinden Isis og alle de øvrige gudinder repræsenterer derfor stof, former og legemer (det feminine eller modtagende aspekt), som rummer livet eller bevidstheden (det maskuline eller belivende aspekt). Men Isis er Verdensmoder, for hun er essensen af samtlige gudinder.

 

Isis-og-lotusen-06-Erik-Ansvang

 

Åndelig essens − menneskets egenskaber

Åndsvidenskaben oplyser, at i mennesket repræsenterer Isis "den åndelige essens". Isis er menneskets egenskaber. Esoterisk set opmagasineres alle erfaringer i legemer (former). De fysiske erfaringer oplagres i det fysisk permanente atom, der er udgangspunkt for dannelse af det fysisk-æteriske legeme. De følelsesmæssige erfaringer opmagasineres i det astrale permanente atom, der er udgangspunkt for dannelse af astrallegemet, som udtrykker menneskets følelsesliv. Og de mentale erfaringer opbevares i den mentale enhed, der er basis for dannelse af mentallegemet og menneskets tænkeevne. Sjælens egenskaber, som er den positive essens og de ægte og sande af de erfaringer, der erhverves inkarnation efter inkarnation, opbevares i sjælslegemet som ren essens eller egenskaber og talenter.

Gudinden Hathor, som er et aspekt af Isis, symboliserer selve sjælslegemet. I åndsvidenskaben kaldes sjælslegemet ofte "solenglen". Isis repræsenterer som sagt alt stof og alle former på alle niveauer, og derfor er det reelt Isis selv, der er sjælslegemet, men for at kunne differentiere og forklare de forskellige legemer og deres kvaliteter på indre og ydre planer, blev Hathor skabt som symbol på dette aspekt af Isis. Derfor betegnes Hathor som søster til Isis.

 

Isis-og-lotusen-07-Erik-Ansvang

Gudinden Hathor

Artikel-Isis-og-lotusen-Erik-Ansvang
Download-fil: ISIS & LOTUSEN - Erik Ansvang


Artikel-Isis-og-lotusen-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: ISIS & LOTUSEN