Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TEMPELSØJLERNE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Tempelsøjlerne-Erik-Ansvang

TEMPELSØJLERNE (3 af 8)


Den ene obelisk var positiv og repræsenterede ånden. Den anden var negativ og repræsenterede stoffet. Den tredje var usynlig og repræsenterede sjælen.

TEMPELSØJLERNE (3 af 8)

Et tempel er et legeme

− et legeme er et tempel

 

I de hermetiske skrifter står der, at "et tempel er et legeme, og et legeme er et tempel". Menneskets fysiske legeme er i virkeligheden et tempel for den iboende og belivende sjæl. Templerne i det gamle Egypten har en pronaos eller ankomsthal, og fra åndsvidenskaben ved man, at indgange, porte, forhaller osv. symbolsk refererer til tid og rum. En ankomsthal eller en forgård symboliserer begyndelsen på en udviklingsproces. Forhallen, porten eller indgangen er passagen, som det skabende tankesind, (symboliseret af neofytten), passerer igennem til Universets tempel. Neofytten er medbygger på det tempel, han eller hun træder ind i − også selvom neofytten er ubevidst om det. Årsagen er, at neofytten er med til at bygge templet med sine indre legemer − dvs. i kraft af sit følelsesliv, tankeliv og sjælskvalitet.

 

Tempelsøjlerne-05-Erik-Ansvang

 

Den makrokosmiske symbolik

I de hermetiske skrifter siges det også: "Som foroven således også forneden". Skabelses- og udviklingsprocessen i mennesket svarer derfor til skabelses- og udviklingsprocessen i Universet. Den positive energistrøm symboliseres af obelisken til venstre for indgangen til "Universets tempel". Denne negative strøm symboliseres af obelisken til højre. Og den kosmiske manifestationsperiode begynder med de positive energistrømme. Når den skabende proces begynder at få indflydelse på stoffet, aktiveres det negative, som også sættes i bevægelse. Symbolsk beskrives processen som det guddommeliges livs "slange", der bider dybt i Universets substans og "forgifter" det. Det skal forstås sådan, at set fra åndens synsvinkel er det begyndelsen på en materialiseringsproces, som medfører en forurening af åndens oprindelige renhed.

I Universets hviletilstand (pralaya) er der fuldkommen ligevægt. Manifestationsperiodens (manvantaraens) begyndelse indledes med de positive strømme. De positive strømme er "det store åndedrags" første kilde, der udåndes for at skabe. De to andre strømme vågner også, men den positive er den dominerende.

Efterhånden som den skabende proces skrider frem, begynder den positive energistrøm (obelisken til venstre for tempelindgangen) at få indflydelse på selve stoffet, og dermed kommer den negative energi i bevægelse og begynder at udvikle sig. Aktiveringen af den negative strøm (obelisken til højre for indgangen) medfører, at templet nu er under opførelse.

Artikel-Tempelsøjlerne-Erik-Ansvang
Download-fil: TEMPELSØJLERNE - Erik Ansvang


Artikel-Tempelsøjlerne-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: TEMPELSØJLERNE