Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TEMPELSØJLERNE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Tempelsøjlerne-Erik-Ansvang

TEMPELSØJLERNE (1 af 8)


Den ene obelisk var positiv og repræsenterede ånden. Den anden var negativ og repræsenterede stoffet. Den tredje var usynlig og repræsenterede sjælen.

TEMPELSØJLERNE (1 af 8)

TEMPELSØJLERNE

 

Af Erik Ansvang

 

Tempelsøjlerne-Erik-Ansvang 

Du kan frit downloade artiklen "TEMPELSØJLERNE" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

TEMPELSØJLERNE

 

Forbindelsen mellem Himmel og Jord

- mellem ånd og stof

 

Tempelsøjlerne-01-Erik-Ansvang

 

Den fundamentale tredeling

Et grundtema i åndsvidenskaben er polariseringen mellem ånd og stof og spændingsfeltet mellem de to poler. Når ånd (den maskuline pluspol) og stof (den feminine minuspol) forenes, opstår der et tredje aspekt, som i religionerne kaldes "sjælen", og som i åndsvidenskaben betegnes "det højere selv". Denne information er ikke mere mystisk, end når man oplever, at der mellem en pluspol og en minuspol på en magnet opstår usynlig magnetisme, eller når der mellem en pluspol og en minuspol på et batteri opstår usynlig elektrisk strøm.

Tempelsøjlerne-02-Erik-AnsvangAlt i det skabte Univers består af to poler og forholdet mellem dem. Manifestation forudsætter et maskulint princip, der forenes med et feminint princip, og dermed skabes et tredje princip. Det er denne tredeling bag enheden, der kommer til udtryk i både fortidens og nutidens religioner, hvor denne grundlæggende idé omtales som triader, trimurtier eller den treenige Gud. Tredelingen billedliggøres ofte af en gud, en gudinde og en gudesøn, eller Faderen, Sønnen og Helligånden i den kristne symbolik. Modsætningernes par, foreningen af dem og forholdet mellem dem er en forudsætning for at forstå tempelsøjlernes grundlæggende symbolik.

Artikel-Tempelsøjlerne-Erik-Ansvang
Download-fil: TEMPELSØJLERNE - Erik Ansvang


Artikel-Tempelsøjlerne-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: TEMPELSØJLERNE