Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

TEMPELSØJLERNE
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Tempelsøjlerne-Erik-Ansvang

TEMPELSØJLERNE (5 af 8)


Den ene obelisk var positiv og repræsenterede ånden. Den anden var negativ og repræsenterede stoffet. Den tredje var usynlig og repræsenterede sjælen.

TEMPELSØJLERNE (5 af 8)

Assurbanipal

 

Tempelsøjlerne-08-Erik-Ansvang

Assurbanipal

 

Den første fortælling om at store obelisker blev bortført fra Egypten, stammer fra den assyriske konge Assurbanipal (669–638 f.Kr.), som erobrede landet og flyttede to gigantiske obelisker fra Egypten til Nineve. Han fortæller selv om bedriften i en inskription:

 

"På det andet af mine felttog besluttede jeg mig til at gå i retning mod Egypten og Etiopien. Tashdamane hørte om mit felttogs forløb, og at jeg havde overskredet Egyptens grænse. Han forlod Memphis og flygtede helt til Theben for at redde sit liv. De konger, guvernører og præfekter, som jeg havde indsat rundt om i Egypten, kom mig i møde og kyssede mine fødder. Jeg begav mig på vej efter Tashdamane, og nåede til hans fæstning Theben. Han have set mine stærke kamptropper nærme sig og havde forladt Theben − han var flygtet til byen Kipkipi. I fortrøstning til Assur og Ishtar indtog jeg egenhændigt denne by (Theben) i hele dens omfang. Sølv, guld, ædelstene, alt gods, der fandtes i hans palads, klæder af brogede stoffer samt linned, store heste, mandspersoner og kvinder, og to høje søjler af lysende elektrum, hvis vægt er 2500 talenter, og som stod ved tempelporten. Dem rykkede jeg op fra deres plads og førte dem til Assyrien. Vigtigt, utalligt bytte gjorde jeg i selve Theben. Jeg lod mine våben bittert føle, og gjorde min magt gældende i Egypten og Etiopien. Med fulde hænder vendte jeg uskadt til min herskerstad Ninive."[1]

 

Desværre fortæller Assurbanipal ikke, hvordan han bar sig ad med at løfte og trans­portere de enormt tunge obelisker.

 

 

_________________________________

[1] Efter Ravn: "Babyloniske og assyriske kongers historiske indskrifter", 1934, s. 166f.

_________________________________

Artikel-Tempelsøjlerne-Erik-Ansvang
Download-fil: TEMPELSØJLERNE - Erik Ansvang


Artikel-Tempelsøjlerne-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: TEMPELSØJLERNE