Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DE MYSTISKE OBELISKER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-De-mystiske-obelisker-Erik-Ansvang

DE MYSTISKE OBELISKER (1 af 13)


Egyptens obelisker har rejst mange spørgsmål. Hvordan blev de udhugget? Hvordan blev de transporteret? Hvordan blev de rejst? Og det vigtigste: Hvorfor?

DE MYSTISKE OBELISKER (1 af 13)

DE MYSTISKE OBELISKER

 

Af Erik Ansvang

 

De-mystiske-obelisker-Erik-Ansvang 

Du kan frit downloade artiklen "DE MYSTISKE OBELISKER" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

DE MYSTISKE OBELISKER

 

De-mystiske-obelisker-01-Erik-Ansvang-

 

"Lad alle mennesker vide,

at dette er det største i verden."

 

Hvorfor skrev den egyptiske dronning Hatshepsut (billedet) disse ord på sin obelisk? Man får en fornemmelse af hensigten, når man står ved foden af hendes gigantiske obelisk i Karnak-templet og lader blikket glide op langs obeliskernes smukke og enkle linjer, for det ser ud som om de smelter sammen med himlen. Engang stod der to obelisker på dette sted. De er imponerende store. Og de er frygtelig tunge. Man anslår, at de hver vejer 350 tons. Spørgsmål, som har trængt sig på i alle tider, dukker op i tankesindet, når man iagttager dem. Hvordan blev de udhugget? Hvordan blev de transporteret? Hvordan blev de stillet på højkant? Og måske det vigtigste spørgsmål: Hvorfor?

Hvorfor?

Man bliver ikke meget klogere, når man i sydkolonnaden i Hatshepsuts gravtempel ved Deir el-Bahari læser dronningens egen forklaring, for her har hun efterladt denne besked:

 

"Jeg oplyser dette til de kommende generationer, som i hjertet vil spørge efter betydningen. Jeg sad i paladset og tænkte på Ham, som har skabt mig, og mit hjerte inspirerede mig at rejse til Ham to obelisker af guld, og deres toppe skal gennembore himmelhvælvingen. Vogt dig for befalingen. Jeg ved ikke hvorfor, det blev besluttet at udhugge dette monument helt i guld."

Artikel-De-mystiske-obelisker-Erik-Ansvang
Download-fil: DE MYSTISKE OBELISKER - Erik Ansvang


Artikel-De-mystiske-obelisker-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: DE MYSTISKE OBELISKER