Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DE MYSTISKE OBELISKER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-De-mystiske-obelisker-Erik-Ansvang

DE MYSTISKE OBELISKER (6 af 13)


Egyptens obelisker har rejst mange spørgsmål. Hvordan blev de udhugget? Hvordan blev de transporteret? Hvordan blev de rejst? Og det vigtigste: Hvorfor?

DE MYSTISKE OBELISKER (6 af 13)

Luxor-obelisken og

Karnak-obeliskerne

 

De-mystiske-obelisker-09-Erik-Ansvang

 

Problemet Luxor-obelisken

Oprindelig stod der to intakte obelisker foran indgangen til Luxor-templet – begge udført i rosa Aswan-granit. Hver obelisk vejer ca. 250 tons. De blev rejst foran Luxor-templet af Ramses II ca. 1250 f.Kr. Den 25 meter høje obelisk til venstre for tempelporten står stadig på sin oprindelige plads. Den anden har stået på Concorde-pladsen i Paris siden 1836. Forklaringen er, at Egyptens Mohammed Ali forærede begge Luxor-obelisker til franskmændene.

 

De-mystiske-obelisker-10-Erik-Ansvang

Karnak-obelisker

 

To gigantobelisker færdige på syv måneder

Hvorfor står begge obelisker så ikke i Paris? Svaret er, at selv med relativt moderne tekniske hjælpemidler formåede franskmændene kun at flytte den ene. Og det tog dem hele 5 år. Herefter opgav de at flytte den anden. Til sammenligning skal det nævnes, at dronning Hatshepsuts to obelisker i Karnak-templet er både større og tungere end Luxor-obeliskerne, for Hatshepsuts obelisker er 30 meter høje og vejer tilsammen 700 tons. På Hatshepsut-obeliskens fundament er der en lang tekst, som oplyser, at de to gigantiske obelisker blev fremstillet i stenbruddet ved Aswan. De blev udhugget, poleret, udsmykket med relieffer og hieroglyffer, transporteret 300 km fra Aswan til Luxor og rejst i Karnak-templet i løbet af kun syv måneder. Og Hatshepsut-obeliskerne er ikke engang Egyptens største. Den største, der er fremstillet på ordre af Sesostris I, står i dag i Rom og vejer 450 tons. Og ifølge egyptologerne skulle de gamle egyptere have transporteret disse vanvittigt tunge stenkolosser ved hjælp af primitive reb og stønnende og svedende slaver i tusindtal. De skulle have sejlet dem over meget lange afstande på spinkle og primitive træskibe. Egyptologerne tror selv på denne forklaring, men ingen eksperter er enige med dem.

Artikel-De-mystiske-obelisker-Erik-Ansvang
Download-fil: DE MYSTISKE OBELISKER - Erik Ansvang


Artikel-De-mystiske-obelisker-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: DE MYSTISKE OBELISKER