Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DE MYSTISKE OBELISKER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-De-mystiske-obelisker-Erik-Ansvang

DE MYSTISKE OBELISKER (2 af 13)


Egyptens obelisker har rejst mange spørgsmål. Hvordan blev de udhugget? Hvordan blev de transporteret? Hvordan blev de rejst? Og det vigtigste: Hvorfor?

DE MYSTISKE OBELISKER (2 af 13)

Tekhen, mirsalleh, obeloi og obelisci

 

De-mystiske-obelisker-02-Erik-Ansvang

 

Navnet på en genstand kan ofte give et vink til forståelse, men ikke i dette tilfælde. De gamle egypteres betegnelse for en obelisk var "tekhen", men ordets betydning fortaber sig i fortidens tåger. Nutidens egyptere kalder den "mirsalleh", der betyder "nål".

De-mystiske-obelisker-03-Erik-AnsvangI det 12. århundrede omtaler den arabiske læge Abd-al-Latif obeliskerne i Heliopolis som "mirsallati fiz’um" "faraoens store nåle", og det er grunden til, at de egyptiske obelisker, som i dag står i London og New York, kaldes "Cleopatras nåle".

Grækerne kom til Egypten på Homérs tid, og de undrede sig også over de firkantede granitsøjler med pyramidetop, som stod parvis foran de egyptiske templer. Tilsyneladende navngav de søjlerne efter den første association, der dukkede op i tankesindet, for de kaldte dem "obeloi", som betyder "noget der spidser til i den ene ende". Herodot (ca. 450 f.Kr.) (billedet th.) kaldte eksempelvis søjlerne for "obeloi" i verdens første rejsebeskrivelse fra Egypten. Cirka 350 år senere ændredes navnet til "obelisci", som betyder noget i retning af "spydspids", og dette ord er indgået i de europæiske sprog, og det er grunden til, at man i nutiden kalder granitsøjlerne for "obelisker".

Artikel-De-mystiske-obelisker-Erik-Ansvang
Download-fil: DE MYSTISKE OBELISKER - Erik Ansvang


Artikel-De-mystiske-obelisker-Erik-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: DE MYSTISKE OBELISKER