Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

STJERNEVIDEN OG IDEEN OM ATLANTIS
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Stjerneviden-og-ideen-om-Atlantis

STJERNEVIDEN OG IDEEN OM ATLANTIS (5 af 7)


I forbindelse med Atlantis spillede stjernerne en rolle, både i forbindelse med præcis navigation til sikker sejlads og i stjernemytologien.

STJERNEVIDEN OG IDEEN OM ATLANTIS (5 af 7)

Den skjulte viden

har fortsat inspireret

 

Har der hele tiden gennem Europas historie, også den nyere, eksisteret en mere hemmelig viden om Atlantis? Da middelalderen var passé, var tiden til forandring. Tempelridderordenen var blevet opløst, og andre grupper opstod og blev arvtagere af ordenens viden, senere også af viden bl.a. fra rosenkreuzerne og frimurerne.

Det er kendt, at Jordens landmasser oftest blev opfattet som inddelt ud fra deres naturlige geografiske fremtoninger i syv kontinenter: Europa, Asien, Afrika, Nord- og Sydamerika, Australien og Antarktis. Men det er først i senere tider, at praktiske årsager medførte, at Amerika bliver behandlet som to kontinenter. I virkeligheden kunne de gamle overleveringer indi­kere, at der var syv kontinenter, hvoraf det ene forsvandt − ligesom i gamle beretninger fra hele verden om ”de syv Plejadestjerner, hvoraf den ene forsvandt”.

Plejadestjernen Elektra forsvandt − og hos forfattere i oldtiden ses denne stjerne også kaldt Atlantis. Ved en interessant synkronisitet kom der igen syv Plejadestjerne på stjernekortene, netop da det amerikanske kontinent blev opdaget, denne gang med mere afgørende, fastlæggende betydning, end da irske munke, vikinger, og senere udsendinge fra den danske kong Christian d.1. alle besøgte Amerika længe før Columbus.

Den engelske filosof, forfatter og statsmand, Francis Bacon (1561-1626), omtales som tilknyttet en af de tidlige rosenkreuzer-grupper. Et af hans mange værker er den aldrig afsluttede bog The New Atlantis (1526). Den er inspireret både af Platons Staten og Platon-tekster om Atlantis, men også af Thomas More (1478-1535) fra dennes bog fra 1516, Utopia.[1]

Hos disse forfattere eksperimenteres bl.a. med regeringsformer. Thomas More skabte en rent geometrisk skrift til Utopia, og Francis Bacon skabte en kryptisk skrift, som han kaldte Biliteral.

Francis Bacon skrev forbavsende lidt om stjerneverdenens astronomi, hvorimod han nåede i 1526 at udgive en bog med titlen Astrologia Sana (’velfunderet astrologi’). Stadigvæk fandtes ideer om viden på et meget højt stade i det gamle Atlantis − og Francis Bacons forslag ud fra idealise­rede tilstande i hans Atlantis-bog om et Videnskabernes Selskab, blev direkte realiseret i 1662 − The Royal Society − det første større moderne vi­den­skabelige akademi.

Francis Bacon henlagde naturligt sit (nye) Atlantis til et område nær Amerika. Og nogle år forinden bogens udgivelse var han blevet baron med titlen tilføjet Verulam − her blev hans adelsvåben det kongelige vildsvin, ”Adams totem” kendt helt tilbage i oldtiden som et helligt totem og et ba­by­lonisk symbol for stjernebilledet Store Bjørn (Karlsvognen).

Han lod sætte flere aktiviteter i gang i staten Virginia − det medførte, at han på Bermuda lod udstede mønter med sit adelsvåben, Vildsvinet (Store Bjørn) − således på selve øen, der ofte kan ses fremhævet som ”sammen med Azorerne (den mere fjerne atlantiske øgruppe) at fremstå som en sidste rest fra det sunkne Atlantis”.

Da højtstående måske kunne finde hans Atlantis-bog kritisk over for samtidens styre og ledere, synes dette at være medårsag til, at han på forhånd flyttede beliggenheden af sit nye Atlantis længere mod vest − nær den amerikanske vestkyst som et mere fiction-agtigt sted, så at ingen for alvor kunne hævde at være ramt. Den senere amerikanske præsident, Thomas Jefferson, der var højt indviet frimurer, havde altid Francis Bacons portræt med sig.

 

Stjerneviden-og-ideen-om-Atlantis-07

Francis Bacons adelsvåben på en Bermuda-mønt,fra 1616,
de såkaldte ”Hog Money”. (British Museum).

 

 

_________________________________

[1] Stammer fra græsk ou-topos eller eu-topos, hhv. ’intetsteds’ eller ’gode sted/land’.

_________________________________

Artikel-Stjerneviden-og-ideen-om-Atlantis
Download-fil: STJERNEVIDEN OG IDEEN OM ATLANTIS - Ove von Spaeth


Artikel-Stjerneviden-og-ideen-om-Atlantis
Læsefil med vendbare sider: STJERNEVIDEN OG IDEEN OM ATLANTIS