Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVAD ER BEVIDSTHED?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hvad-er-bevidsthed-Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab

HVAD ER BEVIDSTHED? (1 af 10)


Universet er ikke en stor maskine, men en stor tanke, og der eksisterer naturligvis ikke tanker, uden at der er en bevidsthed, der har tænkt tankerne.

HVAD ER BEVIDSTHED? (1 af 10)

HVAD ER BEVIDSTHED?

 

Af  Erik Ansvang

 

Hvad-er-bevidsthed-Bevidsthed-esoterisk-belyst-Erik-Ansvang 

Du kan frit downloade "HVAD ER BEVIDSTHED?" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på denne girokonto… Danske Bank - Reg. 1551 - nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

HVAD ER BEVIDSTHED?

 

I sin bog Det gådefulde univers skrev den engelske fysiker James Jeans, for mange år siden dette:

 

"I nutiden er det en meget udbredt opfattelse, der inden for den fysiske naturvidenskab næsten er enstemmig, at kundskabens strømpil peger på en ikke-mekanisk virkelighed. Man begynder at betragte Universet mere som en stor tanke, end som en stor maskine."

 

Hvad-er-bevidsthed-01-af-Erik-Ansvang

 

Desværre er denne logiske teori aldrig blevet accepteret og indarbejdet i naturvidenskabens begrebsverden og teoridannelse. Teorien er logisk, fordi det er vanskeligt at forestille sig, at det ufatteligt intelligente samspil, der beviseligt har udviklet sig i evolutionens enormt lange forløb, og som forekommer på alle skabelsens niveauer, skulle fungere uden, at der står en bevidsthed eller intelligens bag. At skabelsen og alt i Universet alene skulle være udtryk for rene tilfældigheder og mekaniske lovmæssigheder, kan kun virke overbevisende for det overfladisk tænkende menneske. Idéen om en altomfattende virkning uden årsag − eller om en maskine, der helt tilfældigt og ud af ingenting skaber sig selv og derefter fungerer intelligent, er ikke overbevisende.

Der er ikke tale om et valg mellem religion eller naturvidenskab. Der er i høj grad sund logik bag James Jeans teori. Og hans teori støttes af åndsvidenskaben. Her siges det, at al skabelse på alle niveauer er udtryk for et samspil mellem dualiteter. Ingen undrer sig, når man nævner, at en stav har to ender, og at der derfor er en tredje ting, der forbinder de to ender. Det opleves også som selvfølgeligt, når man siger, at der på en magnet findes en pluspol og en minuspol, og at der mellem dem opstår en tredje ting, som kaldes magnetisme. Eller at der mellem pluspolen og minuspolen på en ledning skabes elektrisk strøm.

I virkeligheden er det rørende enkelt. Enhver ved, at der ikke findes et foroven uden et forneden − eller et indre uden et ydre − eller mørke uden lys osv. Disse tilstande eksisterer alene i kraft af hinanden, og derfor er de indbyrdes forbundet, og denne forbundethed skaber en trefoldighed, som i kristendommen er billedliggjort af den treenige Gud, af de indiske trimurtier og de egyptiske gudetriader − blot for at nævne nogle få eksempler.

Artikel-Hvad-er-bevidsthed-Bevidsthed-esoterisk-belyst-E-Ansvang
Download-fil: HVAD ER BEVIDSTHED - Erik Ansvang


Artikel-Hvad-er-bevidsthed-Bevidsthed-esoterisk-belyst-E-Ansvang
Læsefil med vendbare sider: HVAD ER BEVIDSTHED