Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

KUNDSKAB
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Kundskab-Schwaller-de-Lubicz-Esoterisk-belyst

KUNDSKAB (1 af 7)


Kundskab er ikke en videnskab, men et stadie af identifikation. At være identificeret med noget vil sige at være forenet med det. Tanker kommunikerer med tanker af samme slags.

KUNDSKAB (1 af 7)

KUNDSKAB

 

Af  Isha Schwaller de Lubicz
Fra The Opening of the Way

(Oversættelse: Erik Ansvang)

 

 Kundskab-Schwaller-de-Lubicz-Esoterisk-belyst

Du kan frit downloade "KUNDSKAB" af Isha Schwaller de Lubicz. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!


 

KUNDSKAB

 

Kundskab-01-Schwaller-de-Lubicz-Esoterisk-belyst

 

Kundskab er ikke en videnskab, men et stadie – et identifikationsstadie. At være identificeret med noget vil sige at være forenet med det og blive ét med det.

Identifikation kan kun finde sted med bevidsthedsstadier af samme type, men de vil – ligesom væsker med samme vægtfylde – helt naturligt for­enes. Tanker kommunikerer med tanker, følelser med følelser, hengivenhed med hengivenhed af samme type, og det er årsagen til, at tanker, følelser og hengivenhed uden ord kan kommunikeres mellem enkeltpersoner og mellem grupper.

 

Kundskab-02-Schwaller-de-Lubicz-Esoterisk-belyst

 

Intet menneske kan kommunikere med et andet menneske på en "bølgelængde", som modparten ikke vibrerer på. Eksempelvis vil et menneske ikke kunne overføre moral, intellektuel forståelse eller religiøse følelser til et dyr, for dyret befinder sig på et niveau, hvor det ikke kan vibrere på disse bølgelængder. Et vildt dyr, der møder et menneske, ved instinktivt, om menneskets intentioner er venlige eller aggressive, fordi det selv rummer disse følelser, men det vil kun opfange menneskets følelses- eller begærtilstand, ikke menneskets tanker, hensigter eller planer om at angribe det. Omvendt kan mennesket bruge sin logiske sans til at forudse dyrets intentioner, men mennesket vil sjældent forstå dyrets følelser, fordi den mentale aktivitet står i vejen for kommunikationen med dyret på dette niveau.

Kundskab er derfor et stadie,

hvor man identificerer sig med

en tilstand eller en funktion.

 

 

Medfødt eller instinktiv bevidsthed

Funktion er et en særlig måde for bevidstheden at komme til udtryk på. Enhver art i naturen er karakteristisk på grund af en bestemt funktion og metode, som udgør dets medfødte eller instinktive bevidsthed. Denne instinktive bevidsthed er for et dyr dets "kundskab", som man kan sige er dets livsstadie identificeret med betingelserne og funktionerne for dyrearten.

Denne direkte kundskab er anderledes end den intellektuelle indlæring, der stammer fra iagttagelser, hukommelse, deduktion og metode. Den nyfødte kattekilling er blind, og alligevel dier den alene ved hjælp af naturens egen informationer, for den er identificeret med artens funktioner, og de erkendes direkte. Men senere må den lære, hvor mennesket placerer underkoppen med mælk.

 

Kundskab-03-Schwaller-de-Lubicz-Esoterisk-belyst

Artikel-Kundskab-Schwaller-de-Lubicz-Esoterisk-belyst
Download-fil: KUNDSKAB - Isha Schwaller de Lubicz


Artikel-Kundskab-Schwaller-de-Lubicz-Esoterisk-belyst
Læsefil med vendbare sider: KUNDSKAB