Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

KUNDSKAB
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Kundskab-Schwaller-de-Lubicz-Esoterisk-belyst

KUNDSKAB (3 af 7)


Kundskab er ikke en videnskab, men et stadie af identifikation. At være identificeret med noget vil sige at være forenet med det. Tanker kommunikerer med tanker af samme slags.

KUNDSKAB (3 af 7)

Søg i det indre

 

Kundskab-05-Schwaller-de-Lubicz-Esoterisk-belyst

 

Alle funktioner og stadier kan gøres til genstand for kundskab. Menneskets medfødte bevidsthed inkluderer hele den funktionsdygtige bevidsthed, som er naturens skabelon, for mennesket er mikrokosmos i makrokosmos. Alle stadier for væren i kosmos er projiceret i mennesket. Med andre ord rummer mennesket i sit indre alle muligheder for kundskab, og stedet at lede efter denne kundskab er i menneskets indre.

Selv den dygtigste lærer er ude af stand til at forsyne mennesket med bevidsthed, eller fylde det med kundskab. Men i mennesker, der er tilstrækkeligt disponerede, er det muligt at vække reaktioner, som kan føre dem i den rigtige retning.

Find svarene i meditation

Ofte er det nyttigt at forberede sig ved at præcisere essentielle idéer for at frigøre sig fra forudfattede meninger. Men den mest effektive instruktion er den, der gør det muligt for det søgende menneske klart at se problemerne, så det er muligt, at det selv kan finde svarene i meditation.

 

Kundskab-06-Schwaller-de-Lubicz-Esoterisk-belyst

 

Her er det tanken at præsentere to ultimative metoder – forklaring og stimulering – i håb om, at læseren vil acceptere de meditative refleksioner som en enkel metode, der faktisk er den mest enkle metode til gradvis at få indsigt i hjertets og tankesindets enkelhed. Her findes der hverken forfatter eller læser. Her findes intet andet – eller forhåbentlig findes der ikke andet – end bevidsthed. Og denne bevidsthed er en lille del af den universelle bevidsthed – medmindre det i virkeligheden bare er udtryk for den tænkende hjerne, som foregiver at være én selv. Hvordan kan man vide det? Det, som man tror, man ved, er det, som tanken har erkendt som bevismateriale, men af og til er det sket, at visse beviser er draget i tvivl af senere videnskabelige opdagelser.

"Mig selv" og "jeg"

Dette "mig selv" som tænker, at det vil forstå, er en hjerneaktivitet. Dette "mig selv" som tænker, det vil, kan muligvis være en impuls eller et pres fra et begær eller en eller anden uerkendt mental suggestion. Og dette "mig selv" som tænker, at det elsker, har elsket så meget forskelligt, at man kan komme i tvivl, om det altid er det samme selv. "Jeg" tvivler? Hvem er da dette "jeg"? Hvem stiller dette spørgsmål? Hvem taler lige nu? Er det det "jeg", der tvivler på "mig selv", eller er det det "jeg", der tvivler på "det"? Er "jeg" mon "mig selv"? Hvis det er, hvordan kan det så være uvidende om intentionerne hos "mig selv". Og hvis det var "mig selv", der døde lige nu, vil "jeg" så stadig kunne stille spørgsmålet: "Hvem er jeg?"

Diskussioner kan ikke løse dette problem. "Jeg" beskylder det adskilte "mig selv" for ikke at afsløre motiverne for dets adfærd. Nogle gange tænker det, som "jeg" tænker, andre gange gør det noget, som "jeg" ikke bryder mig om, og dets handlinger er ulogiske, som om der er adskillige "mig’er", der handler efter egne luner eller under indflydelse udefra.

Men når vi skal bedømme situationen, ser det ud til, at "jeg" står med en fordel over for det mangfoldige "mig selv" – en fordel der gør det muligt at acceptere eller afvise at blive identificeret med impulserne i "mig selv". Det medfører, at der er et bevidst væsen, og at være bevidst om sjælen vil sige at kende sig selv. Kan "jeg" kende sig selv? Og når der er "jeg", som taler, hvem lytter så? Er du dit "mig selv"? Eller er du dit "jeg"?

Hvor vil disse analyser føre mig hen, hvis jeg fortsætter videre ud af dette spor? Min personlighed vil føle sig rig og kompleks, min hjerne vil blive fyldt med nye begreber, og "mig selv" vil tage æren af det! Jeg kunne uden tvivl overraske "mig selv", hvis jeg insisterede på at gennemanalysere mine fysiske mekanismer, mine følelsesmæssige impulser og den aldrig hvilende malstrøm af tanker og forestillinger. Men hvilken rolle spiller "jeg" i denne undersøgelse?

Og igen – hvis dette "jeg" var en enhed − en bevidsthed med en uforanderlig udtryksmåde − må man antage, at alle disse analyser til sidst vil afsløre sin tilstedeværelse.

Artikel-Kundskab-Schwaller-de-Lubicz-Esoterisk-belyst
Download-fil: KUNDSKAB - Isha Schwaller de Lubicz


Artikel-Kundskab-Schwaller-de-Lubicz-Esoterisk-belyst
Læsefil med vendbare sider: KUNDSKAB