Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN LARMENDE STILHED
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Den-larmende-stilhed-Åndsvidenskab-og-esoterisk-indsigt

DEN LARMENDE STILHED (2 af 3)


Længerevarende stilhed opleves som noget ubehageligt – noget skræmmende. Stilhed er nemlig årsag til, at man tvinges til at lytte til sine egne tanker.

DEN LARMENDE STILHED (2 af 3)

Flugt fra hvad?

 

Den-larmende-stilhed-02-Åndsvidenskab-Esoterisk-visdom

 

Men det er ikke det hele. I stilheden opdager man noget, som man flygter fra − nemlig at man ikke ved, hvordan man skal beskæftige tankerne i stedet for at fortrænge dem. Musik i hovedtelefonerne er naturligvis også en form for beskæftigelse. Så giver man tankesindet noget, det kan beskæftige sig med. Et talkshow giver også noget at tænke over – men passivt. En bog er mental beskæftigelse. Det samme er Tv.

 

Den-larmende-stilhed-03-Åndsvidenskab-Esoterisk-visdomFlugten fra sig selv

Men hvad er det, man bliver opmærksom på, når man oplever stilhed? Det er mangel på formål! Stilheden stiller faktisk et spørgsmål: "Hvad er det du flygter fra?" Så længe spørgsmålet ikke konfronteres og besvares, bliver det måske den dybere årsag til depression og angst? Det er tankevækkende, at når mennesker går på pension, ønsker mange hurtigt at vende tilbage til jobbet − ikke fordi de er motiveret af ønsket om at tjene deres medmennesker, men fordi de keder sig. Det er også tankevækkende, at mange mennesker mener, at et job, hvor der ikke er travlt, er ubehageligt. "Det er meget bedre, når vi har travlt," siger de. "Tiden går hurtigere!" Tiden går selvfølgelig ikke hurtigere. Men man bliver mindre bevidst om, hvad tiden bruges til. Mindre bevidst!

Ønsket om at undgå oplevelsen af tid minder mistænkeligt meget om ønsket om at undgå stilhed. Det afslører, at der mangler et formål udover formålet med selve jobbet. Sørg for at have travlt, for så går dagen hurtigere – og det samme gør livet. Et job overdøver et fysisk problem. Støjen fra hovedtelefonerne og mobilsnakken overdøver et mentalt problem.

Afhængighed

Der er en uhyggelig sammenhæng mellem afhængighed af narkotika − og frygt for stilhed – frygt for ensomhed – frygt for fritid – osv. Alt stammer fra ønsket om at undgå den "den larmende stilhed". Når vanerne tager over, mister andre interesser deres betydning, men man kalder det alligevel "et normalt liv." Der er kun én vej til erkendelse af denne afhængighed – at afskære sig selv fra den vanemæssige adfærd. Vil det give abstinenser at slukke for mobiltelefonen – at undlade at fylde bevidstheden med musik – eller lade fantasien skabe de indre billeder i stedet for Tv’et – f.eks. i 3-6 måneder? Hvem tør afprøve reaktionen på længerevarende stilhed?

Artikel-Den-larmende-stilhed-Åndsvidenskab-og-esoterisk-indsigt
Download-fil: DEN LARMENDE STILHED - Erik Ansvang


Artikel-Den-larmende-stilhed-Åndsvidenskab-og-esoterisk-indsigt
Læsefil med vendbare sider: DEN LARMENDE STILHED