Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

DEN LARMENDE STILHED
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Den-larmende-stilhed-Åndsvidenskab-og-esoterisk-indsigt

DEN LARMENDE STILHED (1 af 3)


Længerevarende stilhed opleves som noget ubehageligt – noget skræmmende. Stilhed er nemlig årsag til, at man tvinges til at lytte til sine egne tanker.

DEN LARMENDE STILHED (1 af 3)

DEN LARMENDE STILHED

  

Af Erik Ansvang

 

Den-larmende-stilhed-Åndsvidenskab-og-esoterisk-livsforståelse

Du kan frit downloade materialet "DEN LARMENDE STILHED" af Erik Ansvang. For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

   

 

DEN LARMENDE STILHED

 

Den-larmende-stilhed-01-Åndsvidenskab-Esoterisk-visdom

 

Støj, støj, støj

Man ser det overalt. Højtsnakkende mennesker med mobiltelefonen presset mod øret − stående, gående, løbende, cyklende, i bussen, i metroen, i toget, i restauranten, i butikkerne – ja endog bag rattet i bilen. Når en tanke dukker op i bevidstheden, skal den omgående omsættes til en telefonsamtale – alt for ofte en snak om ingenting. Eller man ser mennesker gå rundt og nikke i takt til den musik, der hamrer toner og hårde rytmer ind i bevidstheden via hovedtelefonerne. Når startnøglen drejes i bilen, starter både bilen og bilradioen med et brøl, og så fyldes kabinen med basrytmens øredøvende dunk-dunk-dunk. Det er umuligt at høre, hvad man selv tænker. På Tv-kanalerne kan man ikke skifte til næste udsendelse eller fortælle om vejrudsigten uden akkompagnement af et inferno af pling-plang-dyt-båt fanfarer eller andre ulyde i baggrunden. Og når reklamerne kommer på skærmen, drejes der op for volumen for at fange seernes opmærksomhed – for de skulle nødigt komme til at tænke på noget andet.

Den skræmmende stilhed

I nutiden opleves længerevarende stilhed som noget ubehageligt – som noget skræmmende. Årsagen er, at stilheden tvinger et menneske til at lytte til sine egne tanker. Man konfronteres med sin egen indre dialog, og den er ude af kontrol. Stilheden medfører, at man hvirvles ind i minder, dagdrømme, melodier, følelser eller tanker, der kører i ring. Og når man konstaterer, at man ikke kan stoppe tankestrømmen, tænder man omgående for radioen eller Tv − eller ringer til en eller anden. Støjen stopper den indre dialog ved at drukne den. Ubevidst gentages denne flugt hver eneste dag. Man undgår problemet ved konstant at fylde bevidstheden med støj. "Frygt for stilhed er tegn på et svagt sind", siger Annie Besant i A Study in Consciousness.

Artikel-Den-larmende-stilhed-Åndsvidenskab-og-esoterisk-indsigt
Download-fil: DEN LARMENDE STILHED - Erik Ansvang


Artikel-Den-larmende-stilhed-Åndsvidenskab-og-esoterisk-indsigt
Læsefil med vendbare sider: DEN LARMENDE STILHED