Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

STILHEDEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Stilheden-esoterisk-eller-åndsvidenskabeligt-set-

STILHEDEN (1 af 3)


Mystikere, der har oplevet den transcendente tilstand, beskrive den som en oplevelse af stilhed, der overgår al forstand. Høj larm kan ikke forstyrre den.

STILHEDEN (1 af 3)

STILHEDEN

 

Stilheden-esoterisk-eller-åndsvidenskabeligt-set-

Du kan frit downloade materialet "STILHEDEN". For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!
Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 1-697-3335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

STILHEDEN

 

 

Den kontemplative stilhed

Mystikere og mange andre mennesker, der har oplevet den transcendente tilstand, der kaldes kontemplation, beskriver den ofte som en oplevelse af stilhed, der overgår al forstand. Denne form for stilhed er så intens, så ufattelig kraftfuld, at selv høj larm ikke kan forstyrre den. Den drukner i stilheden. Denne stilhed er så dyb, at den får enhver støj til at synes fuldstændig ligegyldig. Denne form for stilhed er noget andet, end at man ikke taler eller ikke handler. Den består ikke af noget som helst, man gør eller ikke gør. Den består af, hvad man er. Den er det fuldstændige fravær af en oplevelse af at være en tænkende, følende og handlende personlighed.

 

Stilheden-01-esoterisk-eller-åndsvidenskabeligt-set-

 

Den clairvoyante forsker Geoffrey Hodson kalder denne stilhed for en indre ligevægt, hvor alle vibrationer fra det lavere og urolige tankesind er bragt til ro, og al opmærksomhed er vendt væk fra den fysiske verden.

 

"I stilheden hører aspiranten en stemme, der taler og siger: 'Tøm dit tankesind for alle forudfattede meninger og lad lyset stråle gennem det. Tøm sjælen for alle personlige ambitioner og lad aspirationens ild opløfte dig. Tøm hele din natur for egoisme for at uselviskhed kan blive din allerinderste kvalitet. Så kan oplysning finde sted, fremskridt opnås og det lavere selv styres via sjælen'."

 

Geoffrey Hodson beskriver her klart den holdning, der er nødvendigt for at mennesket kan overskride personlighedens begrænsninger og realisere et højere aspekt af sig selv. Han fortsætter med at sige:

 

"Bliv intet, for at noget nyt kan stige frem

fra dit inderste dyb."

Artikel-Stilheden-esoterisk-eller-åndsvidenskabeligt-set-
Download-fil: STILHEDEN


Artikel-Stilheden-esoterisk-eller-åndsvidenskabeligt-set-
Læsefil med vendbare sider: STILHEDEN