Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

STILHEDEN
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Stilheden-esoterisk-eller-åndsvidenskabeligt-set-

STILHEDEN (2 af 3)


Mystikere, der har oplevet den transcendente tilstand, beskrive den som en oplevelse af stilhed, der overgår al forstand. Høj larm kan ikke forstyrre den.

STILHEDEN (2 af 3)

Mester Eckhardt

& Baba Krishnaji

 

Stilheden-02-esoterisk-eller-åndsvidenskabeligt-set-

 

Mester Eckhardt & Baba Krishnaji

Mester Eckhardt siger det samme på en anden måde:

 

"Så længe jeg er det ene eller det andet, eller har det ene eller det andet, er jeg ikke alle ting og har ikke alle ting. Bliv ren til du hverken er eller har hverken det ene eller det andet. Da er du allestedsnærværende, og fordi du hverken er det ene eller det andet, er du alt."

 

En anden mystiker – Baba Krishnaji – siger:

 

"I sin absolutte betydning har stilheden hverken en begyndelse eller en slutning. Stilheden er den eneste virkelighed. Den vil altid være den uskabte evige væren i livet ... Denne oplevelse er anderledes end alle andre oplevelser. At opleve stilheden er at miste sig selv i stilheden. Man må miste alt − også sig selv − hvis man vil finde Gud."

 

Og han fortsætter med at sige:

 

"Stilhed er ikke passivitet. Stilhed gennemtrænger al handling og passivitet. Har du nogen sinde forestillet dig en verden, hvor der kun er stilhed? I stilhedens verden findes evigheden. Tid eksisterer i stilheden som tidløshed. Stilheden er et fundamentalt fænomen, som ikke kan spores tilbage til noget andet. I stilheden kan mennesket være vidne til alle tings oprindelige væsen. I stilheden findes både det ubegrænsede og det begrænsede sammen. Stilheden kan eksistere uden tale, men tale kan ikke eksistere uden stilheden. Når livets træ gødes med stilhed, trives lykkens og tilfredshedens blomster. Al elendighed og sorg skyldes, at stilheden i mennesket er eksploderet. Når jeg betragter nutidens menneskeliv, ligner det stilhedens ruin. Nutid, fortid og fremtid opløses i den evige stilhed. Stilheden er til stede i ethvert menneske som den eneste virkelighed. Først når stilheden vågner, sover alt, der er uvirkeligt, ind til en evig søvn. Stilhedens mirakel er, at hvor døden forventes – kommer den elskede til syne."

Artikel-Stilheden-esoterisk-eller-åndsvidenskabeligt-set-
Download-fil: STILHEDEN


Artikel-Stilheden-esoterisk-eller-åndsvidenskabeligt-set-
Læsefil med vendbare sider: STILHEDEN