Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

INDRE STILHED
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Indre-stilhed-Esoterisk-forståelse-af-tavshed-og-stilhed

INDRE STILHED (1 af 7)


Alle former for støj plager. Vedvarende stressende og højtlydende støj er direkte skadelig. Menneskeheden som helhed har behov for stilhed som aldrig før.

INDRE STILHED (1 af 7)

INDRE STILHED

 

(Oversættelse: Ebba Larsen)

 

 Indre-stilhed-Esoterisk-forståelse-af-tavshed-og-stilhed

Du kan frit downloade "INDRE STILHED". For at kunne læse filen, skal du have programmet Acrobat Reader, som du kan hente på www.adobe.com/dk - det er gratis. Materialet downloades ved at klikke på pdf-filen i ruden til højre.

OBS!

Klik på den øverste artikel til højre, hvis du ønsker at downloade artiklen.

Klik på den nederste artikel, hvis du ønsker at læse den på internettet. Du kan vende artiklens sider ved at klikke på sidernes hjørner!

 

Esoterisk-visdom-og-åndsvidenskab-fra-VisdomsNettetVi har brug for din støtte

VisdomsNettet er en fond, der ikke ejes af nogen, og alle arbejder gratis. Arbejdet opretholdes alene af donationer, og alle bidrag er altid velkomne. Dit bidrag kan indsættes på… Danske Bank - Reg. 1551 - girokonto nr. 16-973-335 - SWIFT-BIC:  DABADKKK - IBAN:  DK11 3000 0016 9733 35

På forhånd tak!

 

 

INDRE STILHED

 

Evnen til tavshed og teknikken til stilhed

De fleste vil sikkert indrømme, at de ikke i tilstrækkelig grad praktiserer og heller ikke husker alt det, de har lært om meditation. Når man tænker over, hvad der kan være til størst nytte, og hvad der er behov for at arbejde med, så må det være evnen til at praktisere tavshed og teknikken til stilhed. Tilsyneladende er der et modsætningsforhold i at "tale om tavshed og stilhed", men det er der i virkeligheden ikke. Her gælder det samme som i mange modsætningsforhold, for tale og tavshed er ikke "fjender", de udelukker ikke hinanden og begge dele er nødvendige. Problemet er ikke at eliminere den ene af dem, men at regulere begge på en fornuftig og skabende måde. Det er et vigtigt aspekt i anvendelsen af loven om rigtige relationer.

 

Indre-stilhed-01-Esoterisk-forståelse-af-tavshed-og-stilhed

 

Støjens civilisation

Man kan nærme sig emnet ud fra synspunktet om rigtige relationer mellem tavshed og stilhed på den ene side og tale og lyd på den anden side. Man kan betragte det som en ydmyg vejledning til at træde ind i "tavshedens tempel". Efter stilhed følger lyd, men det bør være en skabende lyd eller tale, der skal komme efter tavshed og efter stilhed. Det første elementære aspekt af rigtige relationer gælder rigtige proportioner, og det er nok ikke nødvendigt at understrege den ekstreme mangel på proportioner, der eksisterer i nutiden mellem stilhed og lyd. Man kan kalde den nuværende civilisation for støjens civilisation. Alle former for støj plager menneskeheden, og det har den tibetanske mester Djwhal Khul meget tankevækkende kaldt "Vestens jungler". Denne konstante, stressende og larmende støj har vist sig at være direkte skadelig selv for det fysiske helbred. Og endnu værre er det, at den nuværende menneskehed og specielt ungdommen, bliver vant til støj og holder af den. De skaber den selv, hvis den ikke er der, med deres kraftige AV-udstyr osv., indtil de bliver helt ude af stand til at udholde stilhed.

Artikel-Indre-stilhed-Esoterisk-forståelse-af-tavshed-og-stilhed
Download-fil: INDRE STILHED


Artikel-Indre-stilhed-Esoterisk-forståelse-af-tavshed-og-stilhed
Læsefil med vendbare sider: INDRE STILHED