Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MEDITATIONENS INDRE LANDSKAB
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Meditationens-indre-landskab

MEDITATIONENS INDRE LANDSKAB (2 af 8)


Den meditative rejse fører ind i et indre landskab, der er en skitse til individuel udforskning, som har relation til åndsvidenskab og esoterisk visdom.

MEDITATIONENS INDRE LANDSKAB (2 af 8)

De syv bevidsthedsplaner

 

Åndsvidenskaben oplyser, at det fysiske plan, som man kan forholde sig til ved hjælp af de fem fysiske sanser, kun er skaberværkets yderste klædning. Den fortæller også, at der bag den fysiske verden eksisterer seks andre energiverdener, og at hele skaberværket derfor kommer til udtryk i syv eksistensplaner eller energitilstande. At beskrive virkeligheden som energi er i overensstemmelse med de kvantefysiske opdagelser, og indtil videre er det sandsynligvis den bedste måde at beskrive de usynlige verdener på.

 

Meditationens-indre-landskab-02-Kenneth-Sørensen

Planche 1 - Meditationens-indre-landskab

Planchen kan forstørres ved at klikke på linket herover

 

Umiddelbart kan man relatere de indre energiverdener til menneskets kropslige, følelsesmæssige og mentale oplevelser, for hvem har ikke oplevet at være kørt fysisk træt eller have opbygget et fysisk overskud? Det er bare andre ord for kroppens energimæssige tilstand. Alle har også oplevet at være både følelsesmæssigt opstemt og nedtrykt, og igen er der tale om sproglige udtryk for følelsesmæssig energi. Enhver følelse er et udtryk for en bestemt type af følelsesmæssig energi. Det samme gælder tankelivet. Det er almindelig kendt, at man kan have perioder med mental klarhed og overskud efterfulgt af stadier med tankemæssig træghed, hvor det næsten er umuligt at koncentrere sig og tænke klart.

Set i det perspektiv har alle mennesker direkte oplevelser af de tre laveste eksistensplaner. Det skal dog tilføjes, at der findes langt mere i følelsernes og tankens verden end man umiddelbart registrerer, og det er helt i overensstemmelse med de fysiske sansers begrænsninger, hvor mennesket kun sanser et begrænset antal af de fænomener, der eksisterer på det fysiske plan. Derfor tager man eksempelvis mikroskopet og teleskopet til hjælp, når man ønsker at udvide sanserne på det fysiske plan.

Artikel-Meditationens-indre-landskab
Download-fil: MEDITATIONENS INDRE LANDSKAB - Kenneth Sørensen


Artikel-Meditationens-indre-landskab
Læsefil med vendbare sider: MEDITATIONENS INDRE LANDSKAB