Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

MEDITATIONENS INDRE LANDSKAB
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Meditationens-indre-landskab

MEDITATIONENS INDRE LANDSKAB (4 af 8)


Den meditative rejse fører ind i et indre landskab, der er en skitse til individuel udforskning, som har relation til åndsvidenskab og esoterisk visdom.

MEDITATIONENS INDRE LANDSKAB (4 af 8)

Mennesket er ånd og liv

 

Meditationens-indre-landskab-09-Kenneth-Sørensen

 

Men hvordan er det individuelle menneske en integreret del af de indre energiverdener? Mennesket er dybest set en del af den gigantiske bevidsthed, der skabte solsystemet og de syv bevidsthedsplaner. I den esoteriske litteratur kaldes denne bevidsthed for Sollogos. I andre traditioner taler man om Gud, Brahman eller ”Tomheden”. Ordene er et forsøg på at beskrive den erfaring, som mennesket en dag vil få, når det søger sin oprindelse, for det vil medføre en erkendelse af, at det enkelte menneske er ét med Altet.

Åndsvidenskaben oplyser, at da Sollogos skabte solsystemet, skabte "Han" samtidig 60 milliarder monader ud af sit eget væsen. Monade, der betyder "den ene", foretager sin egen separate udviklingsrejse i systemet, og en dag vil monaden vende tilbage til sit udgangspunkt som en fuldkommen skabning.

Mennesket er derfor potentielt set ånd (se planchens øverste bevidsthedsplan). Det er skabt af, og er en del af Det Ene Liv, som opbyggede solsystemet. Åndens dimension er ufattelig og ubeskrivelig. Den kan ikke opfattes bevidst, før mennesket har udviklet de erkendelsesredskaber, som kan kontakte den mægtige bevidsthed, der er livet i enhver skabning. Alle liv er reelt ét og det samme liv. Åndsvidenskaben fortæller, at der kun er ét stort liv, som lever i alt og forbinder alle med alt. Det er en enhedslære, der kaldes monisme. Monisme er læren om, at alt kan føres tilbage til ét grundprincip i modsætning til dualisme. Jesus omtaler denne erkendelse som det evige liv og desuden med ordene:

 

"Den herlighed, du har givet mig, har jeg givet dem,

for at de skal være ét, ligesom vi er ét,

jeg i dem og du i mig,

for at de fuldt ud skal blive ét."

 

Kulminationen af meditativ kontemplation er at erkende denne sandhed. Selvom vejen er meget lang vej, før et menneske kan opnå fuldkommenhed, er det alligevel målet for alle at blive "fuldkomne som Faderen i Himlen er fuldkommen". Perspektivet indebærer naturligvis reinkarnation, hvor mennesket liv efter liv udvikler sig mod større fuldkommenhed. De sidste stadier af menneskets udviklingsvej kaldes discipelskabets vej og indvielsesvejen.

Artikel-Meditationens-indre-landskab
Download-fil: MEDITATIONENS INDRE LANDSKAB - Kenneth Sørensen


Artikel-Meditationens-indre-landskab
Læsefil med vendbare sider: MEDITATIONENS INDRE LANDSKAB