Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

HVORFOR FRYGTE DØDEN?
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Hvorfor-frygte-døden

HVORFOR FRYGTE DØDEN? (8 af 9)


De fleste mennesker frygter døden. Årsagen er usikkerhed om personlig overlevelse. Hvis usikkerheden kan erstattes af viden, vil det ændre livet.

HVORFOR FRYGTE DØDEN? (8 af 9)

Dødsprocessens tre faser

 

I den første fase – lige før dødsøjeblikket – mister det fysiske legeme sin evne til at opretholde sin helhed. Det æteriske legeme (sundhedsauraen eller det vitale energilegeme), der er den subtile del af det fysiske legeme, trækker sig ud gennem et af ​​de tre chakraer, der blev nævnt tidligere. Sjælen intonerer et mantra, der kaldes ”tilbagetrækningsordet”, fra sjælens plan. Herefter indledes en serie af trin i dødsprocessen, der har til formål at opbevare de fysiske og vitale data i det fysisk permanente atom til brug ved næste inkarnation.

 

Hvorfor-frygte-døden-13

 

Den anden fase indebærer, at mennesket dør den såkaldt anden og tredje ”død”, hvor det trækker sig ud af astrallegemet og senere af mentallegemet, for begge legemer hører til personligheden. De er fine stofformer i stil med det fysiske og æteriske legeme, og de skal også kasseres, når sjælen ikke længere har brug for dem. Men inden den astrale død skal mennesket gennemleve en periode i astrallegemet, hvor de følelsesmæssige oplevelser i det fysiske liv bearbejdes. Længden på det astrale liv afhænger af, hvor lang tid det tager at bearbejde og afbalancere livets følelsesmæssige og begærstyrede aktiviteter. Når balancen er opnået, forlades astrallegemet, og bevidstheden flyttes over i det endnu finere mentallegeme på mentalplanet. Her skal livets tankemæssige aktiviteter bearbejdes og afbalanceres. Længden og kvaliteten af de to perioder, som mennesket lever i de to legemer på de indre eksistensplaner, afhænger i vid udstrækning af de vaner, der er skabt i den fysiske tilværelse. Et meget følelsesladet menneske bruger meget lang tid på at udrede de selvskabte vilkår. Opløsningen af ​​astrallegemet kaldes som sagt ”den anden død”, og opløsningen af ​​ mentallegemer er ”den tredje død”.

 

Hvorfor-frygte-døden-14

 

I tredje fase i tilbagetrækningsprocessen eller integrationen, vender menneskets sjæl tilbage til den oprindelige kilde på kausalplanet eller sjælsplanet, hvor mennesket er til stede i sit sjælslegeme eller kausallegeme. Sjælen har overblik over samtlige inkarnationer, og her planlægges og forberedes den fremtidige inkarnation og genfødslen i den fysiske verden med henblik på næste fase i bevidsthedsudviklingen på menneskets lange rejse mod fuldkommenhed.

Artikel-Hvorfor-frygte-døden
Download-fil: HVORFOR FRYGTE DØDEN?


Artikel-Hvorfor-frygte-døden
Læsefil med vendbare sider: HVORFOR FRYGTE DØDEN?