Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

NYT SYN PÅ NYHEDER
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Lederartikler-på-VisdomsNettet

NYT SYN PÅ NYHEDER


Nutidens menneskehed tæppebombes med nyheder på Tv, på internettet og i trykte medier. Hvordan skal man forholde sig? Her er nogle betragtninger.

NYT SYN PÅ NYHEDER

 Lederartikler-på-VisdomsNettet

 

NYT SYN PÅ NYHEDER

Nutidens menneskehed tæppebombes med nyheder på Tv, på internettet og i trykte medier. Hvordan skal man forholde sig? Roberto Assagioli har gjort nogle betragtninger over den tilsyneladende unyttige og dagligdags handling, og han mener, at den kan bruges som et middel til åndelig udvikling. Hvis man ser eller læser nyhederne på den sædvanlige overfladiske måde – dvs. uden større opmærksomhed – så har det langt fra positiv effekt på tankesindet. Faktisk er det skadeligt. Opmærksomhedens hurtige skift fra det ene emne til det andet ophober idéer og billeder af meget forskellig art i tankesindet, og samtidig skaber det mange modstridende følelser. Påvirkningen har en tendens til at sprede de mentale energier og gøre dem overfladiske og sløve, og dermed svækkes evnen til at udtrykke ægte følelser. I en tilstand af udadvendthed og passivitet risikerer man at blive påvirket af andres meninger via massesuggestion i kraft af, at den mentale atmosfære skiftevis er skeptisk, følelsesbetonet og deprimerende pga. de nyheder, der gengives på en mere eller mindre forvrænget måde. Set i det lys er nyheder et af de mindst attraktive aspekter i menneskets liv.

Findes der en ”modgift”? Det er ikke muligt at holde op med at følge med i nyhederne, og det kan heller ikke anbefales. Det vil være kujonagtigt og egoistisk. En reform af nyhedsstrømmen ville være bedre, og der kan gives mange forslag til reformer, men indtil de gennemføres, er det nødvendigt at finde andre løsninger. Og det bedste må være, at man følger med i nyhederne på en ny måde. I stedet for at se nyheder som en mulighed for underholdning og passiv modtagelighed, skal man betragte dem med mental opmærksomhed, sund fornuft og forståelse. Man skal modstå fristelsen til at følge med af nysgerrighed, at blive hængende ved lange forklaringer og ligegyldige diskussioner i reportager om banale begivenheder. Man skal modstå alle forsøg på at blive revet med strømmen af kollektive idéer og følelser, og undgå at se og reagere på begivenhederne på den almindelige personlige og separatistiske måde. Man skal prøve at iagttage nyhedernes billeder af menneskehedens forvirring og mangel på harmoni fra et højere synspunkt og med et afbalanceret tankesind, som forsøger at afsløre den skjulte orden bag det ydre kaos. For hvad er den dybere betydning? Hvad er de essentielle principper for de usynlige guddommelige lovemæssigheder, som styrer udviklingen? Og i mængden af alle de negative, umoralske og faktuelle informationer (om forbrydelser, selvmord, mord, terror og alle former for elendighed) som præsenteres i nyhederne, og som kaster mørke, truende skygger på civilisationens pæne overflade, har man mulighed for at erkende, hvor stor summen af menneskelige lidelser i virkeligheden er. Man har mulighed for dybt i sit inderste at føle den guddommelige impuls, der opfordrer til at yde alle kræfter ved at dedikere livet til arbejdet med at reducere menneskehedens elendighed. Kort sagt skal man forsøge at se nyhederne med åndens øjne og Bodhisattvaens[1] hjerte.

 

Lederartikler-på-VisdomsNettet-02-

 

 

_________________________________

[1] En Bodhisattva er iflg. Mahayana-buddhismen en oplyst, der har givet afkald Nirvana for at arbejde på Jorden for at frigøre menneskeheden for lidelser.

_________________________________

Artikel-Lederartikler-på-VisdomsNettet
Download-fil: LEDERARTIKLER PÅ VISDOMSNETTET


Artikel-Lederartikler-på-VisdomsNettet
Læsefil med vendbare sider: LEDERARTIKLER PÅ VISDOMSNETTET