Udskriv | Anbefal | Sitemap

Søg på Visdomsnettet


Nyhedsbrev info

Indtast data og modtag vores nyhedsbreve
Navn

E-mail

Kontakt os

ÅNDSVIDENSKAB
Fonden
Donationer
Litteratur
Ordbog
Links
LemuelBooks
Esoterisk Visdom
GRUNDVIDEN
HOVEDOMRÅDER
LIVSKVALITET
SAMFUND
Skabende Meditation
ARTIKLER
OVERBLIK
MEDITATIONERNE
Esoterisk Litteratur
GRATIS E-BØGER
BOGUDGIVELSER
Fredsinspiration
ARTIKLER OM FRED
KONFLIKTFORSKNING
MENNESKE & MILJØ
Egyptens mysterier
ESOTERISK EGYPTOLOGI

Ikon-Lederartikler-på-VisdomsNettet

ÅNDSVIDENSKAB


Naturvidenskaben dominerer kulturen og har nærmest hypnotiseret menneskeheden til at opfatte virkeligheden på den kulturelt godkendte måde.

ÅNDSVIDENSKAB

 Lederartikler-på-VisdomsNettet

 

ÅNDSVIDENSKAB

Naturvidenskaben dominerer kulturen og har nærmest hypnotiseret menneskeheden til at opfatte virkeligheden på den kulturelt godkendte måde. Den kulturelt godkendte virkelighedsopfattelse er blevet menneskehedens fulde og eneste sandhed. Den er blevet et dogme. Og desværre er det naturvidenskabelige verdenssyn totalt materialistisk, og endnu værre – den materialistiske holdning har efterhånden fjernet intuitionen og åndeligheden. Men det naturvidenskabelige paradigme er ikke virkeligheden. Det repræsenterer ikke sandheden. Det er ikke udtryk for visdom. Det naturvidenskabelige paradigme er en menneskeskabt model af virkeligheden. Det er en teori. Det er en ramme, forskerne har besluttet at arbejde indenfor. Men det betyder uundgåeligt, at der samtidig ligger noget uden for den selvskabte ramme.

Der er forskere, der arbejder uden for den anerkendte fysiske og materialistiske ramme. De udforsker det metafysiske. Forskningen har gradvis antaget en mere direkte form, som nu kaldes åndsvidenskab. På samme måde som naturvidenskab er åndsvidenskab baseret på iagttagelse, men åndsvidenskabens forsker bruger metafysiske sanser i sin forskning. Derfor er åndsvidenskab ikke et opfundet tankesystem eller en udspekuleret forklaring på kosmos. Åndsvidenskab er en logisk og intellektuel konstatering af det, der er, det, der har været og altid vil være. Åndsvidenskab handler om naturlove, kosmiske processer, indfoldede ordener og stadier, kosmiske kræfters påvirkning og det åndelige menneskes brug og misbrug af sin frie vilje i enhver cyklus – osv.

At påstå at åndsvidenskab er opfundet af fortidens vismænd og -kvinder, svarer til at påstå, at tyngdeloven blev opfundet af Isaac Newton, eller at evolutionen blev skabt af Charles Darwin. De var begge kompetente forskere, og de iagttog naturens lovmæssigheder på det fysiske plan. Det samme gør åndsvidenskabens forskere men på højere eller dybere planer. Det er den åndsvidenskabelige forskers mål at trænge gennem filosofiens system til den evige sandhed, som er åndsvidenskabens fundament. De arbejder på at gå ud over den tids- og rumbestemte intellektuelle idé og trænge ind til den evige sjælelige og åndelige erkendelse.

 

Lederartikler-på-VisdomsNettet-02-

Artikel-Lederartikler-på-VisdomsNettet
Download-fil: LEDERARTIKLER PÅ VISDOMSNETTET


Artikel-Lederartikler-på-VisdomsNettet
Læsefil med vendbare sider: LEDERARTIKLER PÅ VISDOMSNETTET